Campionate

Scandal uriaș la suedezi: Zlatan Ibrahimovic îl acuză pe selecționer de xenofobie! „A distrus tot ce am făcut eu în 20 de ani”

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 08 October 2019

Zlatan Ibrahimovic, cel mai faimos fotbalist suedez, susține că selecționerul Janne Andersson nu a folosit la primul său meci la națională niciun jucător cu origini străine. Iar apoi i-a chemat „ca să fie corect politic”.

  • Malta - Suedia se joacă sâmbătă, de la 21:45, în Grupa E din preliminariile EURO 2020

La 38 de ani, retras de la națională în 2016, Zlatan Ibrahimovic tulbură apele la suedezi, principalii noștri adversari din preliminarii. Golgeterul all-time galben-albastru, sosit la Malmö pentru dezvelirea statuii sale de 3,5 metri, îl acuză pe selecționerul Janne Andersson de xenofobie.

„Prima convocare. Ce s-a întâmplat? Câți jucători cu origini străine erau acolo? Niciunul! Andersson a distrus tot ce am făcut eu în 20 de ani”, atacă vârful lui LA Galaxy în interviul pentru Expressen. „Atunci, a fost întrebat despre acest subiect și a tăcut. Ulterior, a chemat și fotbaliști cu alte origini doar ca să fie corect politic”.

„E incredibil de departe de ceea ce sunt eu”.

Contactat de reporterii de la Expressen, Andersson a reacționat. „Înțeleg că aceste discuții cresc în intensitate, pentru că trăim într-o societate în care rasismul este o problemă reală. Știu că jucători precum Zlatan au trecut prin multe clipe dificile. El și alții au fost prejudiciați, tratați incorect”, afirmă selecționerul. „Dar mă deranjează profund când se insinuează că fac selecția în funcție de locul de unde vii. E incredibil de departe de ceea ce sunt eu ca antrenor și ca persoană”.

62 de goluria marcat Ibrahimovici în 116 meciuri pentru naționala Suediei

17 victorii9 egaluri și 11 eșecuri are Suedia cu Janne Andersson selecționer

CITEȘTE ȘI:

Platini e liber, i-a expirat suspendarea: „Mă simțeam ca Al Capone. Nu-mi puteam trage un glonț în cap”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.