Liga 1

CRAIOVA // Sorin Cârțu, supărat pe UEFA: „Nu mai dăm admitere la liceu, mergem direct la școala profesională”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 octombrie 2019

Sorin Cârțu (63 de ani), președintele Craiovei, regretă că CS Universitatea s-a oprit în acest sezon în turul 3 preliminar al Europa League și critică decizia UEFA de a înființa Europa Conference League.

„Mi-aș fi dorit să fi mers mai departe. Recunoașterea internațională e majoră pentru imaginea unui club. Ar fi fost momentul, pentru că UEFA, după cum vedeți, trimite România în Europa Conference League, din 2021. O competiție cam ca Intertoto, doar că i-a schimbat numele. Altfel spus, nu mai putem da admitere la liceu, ci mergem direct la școala profesională”, a spus Sorin Cârțu.  

Ce este Europa Conference League

Europa Conference League este a treia competiție europeană ca importanță după Liga Campionilor și Europa League.  

România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment 4 echipe în Europa: una în turul I preliminar al Ligii Campionilor și 3 în turul I preliminar Europa Conference League.  Nicio echipă nu va intra direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1.

Nicio echipă nu va intra direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1. Câștigarea campionatului e singura modalitate, măcar până vom reveni în clasamentul coeficienților, prin care se poate ajunge în Liga Campionilor și Europa League, competiții cu premiile cele mai mari.

VEZI ȘI:

CRAIOVA // Sorin Cârțu explică de ce Andrei Ivan nu dă încă randament: „E mai mămos”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.