Nationala

GSP LIVE // VIDEO Gabi Popescu, omul care a făcut penalty-ul contra Croației la CM 1998: „Mă credeam fotbalist bun, dar mi-am dat seama cât de mic sunt”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 octombrie 2019

Gabi Popescu, 45 de ani, a fost titular la trei din cele patru meciuri jucate de România la Campionatul Mondial din 1998. Azi, la GSP LIVE, a vorbit despre penalty-ul făcut în meciul din optimi cu Croația, pierdut de România cu 1-0, partida care ne-a trimis acasă. 

În minutul 45, Gabi Popescu a fost păcălit de Aljosa Asanovic. Mijlocașul croaților a pivotat pe lângă român și a scos lovitura de pedeapsă. Davor Suker a înscris golul care avea să însemne eliminarea României.  

„Croația avea o echipă bună. Știi cu ce am rămas după Mondial? Laurent Blanc, înainte de fiecare meci, urmărea adversarii. Avea video în cameră. Problema a fost că nu am fost destul de atent încât să-i urmăresc și eu pe croați înainte. Asanovic (n.r. Aljosa Asanovic) are o fază identică cu un meci înainte.

El pivotează ca handbaliștii, te prinde, te fixează, se lasă pe tine și când cazi tu, cade și el. Și arbitrul a dat penalty în meciul nostru. Asanovic făcut la fel în meciul de dinainte, dar arbitrul nu a dat penalty”, a declarat Gabi Popescu la GSP LIVE. 

România - Croația 0-1 (D. Suker 45')

România: Stelea - Gh.Popescu, Ciobotariu, Filipescu - D. Petrescu (L.Marinescu 76'), Hagi (Craioveanu 56'), Gâlcă, G. Popescu (R. Niculescu 61'), D. Munteanu - Moldovan, Ad. Ilie 
Antrenor: Anghel Iordănescu 

Croația: Ladic - Stimac, Bilic, Simic - Stanic (I. Tudor 83'), Asanovic, Juric, Jarni - Boban - Vlaovic (Krpan 76'), Suker 
Antrenor: Miroslav Blazevic

Gabi Popescu: „La Mondial mi-am dat seama că sunt mic” 

Fostul mijlocaș a vorbit și despre ce a însemnat participarea la CM 1998 pentru el. 

„Mi-am dat seama cât de mic sunt. Eu, contra Columbiei, care-i avea pe Carlos Valderrama și pe Freddy Rincon la mijloc, nu am văzut mingea.Valderrama juca doar dintr-o atingere. Nu am văzut la nimeni o asemenea viziune.  

Mă credeam fotbalist bun, tocmai semnasem cu Valencia. Dar mi-am dat seama cât de mic sunt în lumea asta”, a adăugat Popescu. 

„Din meciul cu Anglia nu mai țin minte nimic. L-am avut pe Paul Ince și mi-a spart nasul fără să îmi dau seama. M-am trezit că îmi curgea sânge, nu mai puteam să respir. E fotbalistul care m-a lovit fără să știu. Dacă stăteai lângă el, te lovea cu palmele, cu pumnii” 
Gabi Popescu  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.