Liga 1

Gică Popescu, drastic cu decizia UEFA de a scoate echipele românești din Europa League: „Au vrut să ne închidă gura!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 08 October 2019

Gică Popescu, președintele Viitorului, a comentat inițiativa UEFA de a introduce o a treia competiție continentală inter-cluburi. 

  • CONTEXT: UEFA va avea începând din 2021 trei competiții: Champions League, Europa League și Europa Conference League;
  • România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment 4 echipe în Europa: una în turul I preliminar UCL și 3 în turul I preliminar ECL;
  • ZERO ECHIPE direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1.

„Mie îmi place să văd partea plină a paharului. Mi-ar plăcea să cred că va fi bine din punct de vedere financiar. Chiar dacă nu va fi la nivelul Europa League, dacă câștigurile financiare vor fi la 60%, pentru noi e bine. 

Vedeți cum s-au separat lucrurile. Am spus că e o nedreptate făcută fotbalului din Estul Europei. A spus-o și Gică Hagi sau Dan Petrescu. Acceptând acest lucru, sperăm că ajută financiar echipele mai sărace. 

Nu cred că poate UEFA să dea o groază de bani în Liga Campionilor, mulți în Europa League, iar aici deloc. Cred că au creat competiția ca să ne închidă gura”, a declarat Gică Popescu la TV Telekom Sport. 

Vezi și:

UEFA ne scoate din ELITA EUROPEI! România, interzisă în Europa League și trimisă în LIGA A TREIA a fotbalului continentală

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.