Liga 1

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Sorin Cârțu atacă FRF: „Oameni care nu cunosc mirosul vestiarului nu au legătură cu acest sport”

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 09 octombrie 2019

Sorin Cârțu (63 de ani), președintele celor de la CS Universitatea Craiova, a criticat în termeni duri decizia Federației de a respinge propunerea Băniei, cu 9 rezerve pe bancă, precum și regula cu doi jucători U21 între titulari.

Sorin Cârțu nu este pe aceeași lungime de undă cu șefii fotbalului românesc. Ca unul care a jucat la cel mai înalt nivel, îmbrățișând apoi antrenoratul, iar acum e conducător de club, Sorinaccio a criticat dur răspunsul negativ primit de olteni la propunerea lui Victor Pițurcă, de a permite echipelor de Liga 1 să aibă pe bancă 9 jucători, doi mai mult decât în prezent. 

„La FRF sunt oameni care n-au legătură cu acest sport. Care nu știu că pentru un antrenor, a avea mai mulți jucători la dispoziție în timpul unui meci înseamnă mai multe opțiuni. Care nu știu știu ce înseamnă dezamăgirea pe care o simte un jucător ce nu prinde nici măcar banca de rezerve. Oameni care nu cunosc transpirația muncii pe teren și nici mirosul vestiarului”, a comentat președintele oltenilor într-un recent interviu acordat „Radio Sud”.

Deși a promovat foarte mulți tineri pe vremea când antrena, Cârțu nu este de acord nici cu actuala regulă Under 21, ce obligă tehnicienii din Liga 1 să aibă printre titulari câte doi jucători sub 21 de ani: „Criteriul trebuie să fie valoarea. Întotdeauna! Fotbalistul tânăr trebuie să înțeleagă că în echipă se intră pe valoare și nu datorită unei conjuncturi. Așa, ar trebui să facem o regulă de genul ăsta și pentru jucătorii de 28 de ani sau 30 de ani”. 

Sorinaccio a dat exemplul lui Koljici. „Nu e ok să ții un jucător de valoarea lui pe bancă din cauza unei astfel de reguli. Cu Viitorul s-a văzut. Imediat ce a fost introdus, jocul echipei a crescut”, a remarcat fostul atacant al Craiovei Maxima. 

Mihai Stoica, atacuri în rafală la adresa lui Victor Pițurcă: „Astea sunt mai grele pentru el” 

45 de aniare Sorin Cârțu în fotbal, dintre care 15 ca jucător

2titluri de campion (1980, 1981) și 4 Cupe ale României (977, 1978, 1981, 1983) a câștigat Cârțu, ca jucător, cu U Craiova

2 trofeeare Sorinaccio în palmares, ca antrenor. Titlul și Cupa României, ambele în 1991, cu U Craiova

Vezi și:

INSULELE FEROE - ROMÂNIA // VIDEO Alex Mitriță și pasiunea pentru câini: „Vreau să îmi cumpăr unul în fiecare țară în care mă voi transfera”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.