Nationala

FEROE - ROMÂNIA // VIDEO+FOTO La pas prin Feroe: reporterul GSP a vizitat principalele atracții din fieful istoric al vikingilor!

Articol de Marius Mărgărit  —  joi, 10 octombrie 2019

INSULELE FEROE - ROMÂNIA. Statul nordic cu o populație de aproximativ 50.000 de locuitori surprinde la capitolul estetică și vine la pachet cu câteva atracții turistice spectaculoase. 

  • Marius Mărgărit, reporterul special al Gazetei Sporturilor, este în Feroe, de unde oferă cele mai noi informații despre echipa României
  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45.  Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

Marius Mărgărit, reporterul GSP aflat în Feroe pentru meciul „tricolorilor” de sâmbătă, a surprins câteva dintre obiectivele turistice de bază din pretențiosul Torshavn, parcurs la pas în diverse ipostaze.

GSP a vizitat corpul de case care deservesc birourilor miniștrilor, surprinzând cum clădirea Ministerului de Finanțe are o metodă inedită de a fi ferită de vânt și furtuni: amenajarea unui gazon natural pe acoperiș. 

De altfel, aceasta e o tradiție scandinavă. Printre avantajele ierbii pe acoperiș, coform ziarulnational.md: reduce pierderea de căldură iarna și nu lasă casa să se încălzească vara, filtrează poluanții din atmosferă, izolează fonic, reduce stresul locatarilor, crește semnificativ durata de viață a clădirii.

În apropierea clădirilor minsteriale se află și celebrele stânci folosite de vikingi ca loc de întrunire. Aici, aceștia luau hotărâri în urmă cu mai bine de 1000 de ani.  

După o scurtă escală în zona portului înțesat de bărci vechi cu specific viking, reporterul GSP a ajuns și în zona Parlamentului din Toshavn, unde vizitatorii pot asista fără probleme la discuțiile sus-pușilor.  

Atmosfera din Torshavn

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și: 

FEROE - ROMÂNIA // FOTO + VIDEO Reportaj GSP în Feroe: povestea cluburilor rivale care împart același stadion + la ce proiect lucrează de zor feroezii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.