Nationala

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // Andrei Vlad în locul lui Mihai Aioani! » Mirel Rădoi, decizie pe placul lui Gigi Becali: „De neînțeles”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 octombrie 2019

România U21 și Ucraina U21 se înfruntă în preliminariile EURO 2020, la Ploiești, de la ora 20:30. Selecționerul Mirel Rădoi a luat o decizie surprinzătoare și l-a trimis astăzi în poartă pe Andrei Vlad, de la FCSB, în detrimentul lui Mihai Aioani, de la Chindia Târgoviște.

Decizia surprinde deoarece Vlad revine după o accidentare și n-a mai jucat din luna mai la FCSB, în timp ce Aioani e titularul Chindiei în Liga 1, echipă care traversează o perioadă foarte bună. 

Andrei Vlad a evoluat ultimată dată pe 25 mai, în eșecul drastic suferit de FCSB cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-4. Portarul s-a accidentat la mână și a fost înlocuit în minutul 34. A urmat o perioadă lungă de recupere și a revenit în lot chiar în derby-ul din week-end cu Dinamo, scor 1-1, când rămas pe banca de rezerve.  

Mihai Aioani a fost integralist în toate meciurile jucate de Chindia Târgoviște în acest sezon, 12 în campionat și 2 în Cupa României. Portarul formației lui Viorel Moldovan a fost în poartă și în primul meci din grupă, pierdut de România U21 în Danemarca, scor 1-2. 

Prestațiile lui Aioani din acest sezon au fost entuziasmante. Chiar Florin Prunea, fostul mare portar al naționalei, a recunoscut că a fost o țintă pentru Dinamo: „Băiatul ăsta va pleca afară. Eu îl urmăresc de foarte mult timp. E un băiat liniștit, pare că își vede de treabă. Pentru vârsta lui este de un calm incredibil”.

Radu Naum: „Poate există o explicație”

Radu Naum, moderatorul TV Digi Sport, a părut extrem de surprins după decizia lui Rădoi: „Nu cred că Aioani este accidentat, îl văd pe banca de rezerve. Nu înțeleg. Sunt sigur că există o explicație, poate o vom afla pe parcurs”.

„Îl cunosc foarte bine pe Andrei Vlad. L-am avut la Craiova, l-am antrenat. Este un portar cu niște calități excepționale, dar nu este maturizat complet. La portari se întâmplă mai târziu. Când e într-o zi de grație, nu ia gol” - Gheorghe Mulțescu 

Echipa de start a României U21 în meciul cu Ucraina U21

România: A. Vlad - Boboc, Chindriș, Pașcanu, Velisar - Oaidă, T. Băluță, Moruțan - D. Man, G. Ganea, Drăguș 
Rezerve: Aioani, Mihăilă, Petre, Ciobotariu, M. Marin, Olaru, Rațiu, A. Ciobanu, Neicuțescu
Antrenor: Mirel Rădoi 

Vezi și:

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // VIDEO Contra l-a „sabotat” pe Rădoi: „Le pregătisem ucrainenilor o surpriză cu Florinel Coman”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.