Nationala

Fără frică în fața superstarurilor! Sfaturi pentru tineri de la Ionel Ganea: „M-am întors spre Sol Campbell și i-am spus «Motherfucker! Bitch»”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 11 octombrie 2019

Ionel Ganea (46 de ani), fost atacant important în naționala României, a povestit trei întâmplări din cariera sa, toate legate de atitudinea pe care el a avut-o pe teren. 

„Să vă spun 3 povești. Era un meci al naționalei cu Anglia și fundașii lor mă tot loveau. A fost o fază la care Sol Campbell m-a faultat urât, a venit și, jap!, m-a lovit rău. M-am tot uitat, nu erau arbitri adiționali, m-am tot uitat la tușier, dar nicio reacție. Am așteptat, l-am lăsat pe Campbell să vină lângă mine, m-am întors și, când nu se uita nimeni, bam!, i-am dat și eu una. No... Apoi i-am spus: «Motherfucker! Bitch!». 

Sol Campbell (45 de ani / Anglia) 
- fundaș central 
- Tottenham, Arsenal, Portsmouth, Notts County, Newcastle United 
- 10 trofee (2 titluri, 4 Cupe ale Angliei, 1 Cupă a Ligii Angliei, 2 Supercupe ale Angliei, 1 titlu european la U19)

Într-un alt meci, în jocul cu Franța am avut un contact cu Desailly și m-am dus direct pe apărătoarea lui. N-a zis nimic. A doua oară la fel, vine și el, vin și eu și, jap!, mi-a rupt jambierele. Apoi s-a uitat la mine și mi-a spus «Ganea, OK» și mi-a făcut semnul de OK. Jucam amândoi în Anglia și ne-am liniștit.

Marcel Desailly (51 de ani / Franța) 
- fundaș central/mijlocaș defensiv 
- Nantes, Marseille, AC Milan, Chelsea, Al-Gharafa, Qatar 
- 10 trofee (2 Champions Leage, 2 titluri în Italia, 2 Supercupe ale Europei, 1 Supercupă a Italiei, 1 Cupă a Angliei, 1 Cupă a Ligii Angliei, 1 titlu mondial cu Franța)

O altă întâmplare e de când jucam în Anglia, la Wolverhampton. Jucam cu Liverpool, era o fază la mijloculul terenului și vine Steven Gerrard cu alunecare. M-am dus și eu și așa i-am dat una de a rămas pe jos 5 minute! Arbitrul nu mi-a dat nici galben. Gerrard s-a ridicat de jos și a venit la mine să se uite la numele de pe spate. La retur, Gerrard nu se mai apropia la mai mult de 2-3 metri de mine”, a declarat Ganea la Pro X.

Steven Gerrard (39 de ani / Anglia) 
- mijlocaș central 
- Liverpool, LA Galaxy 
- 11 trofee (1 Champions League, 2 Cupe ale Ligii Angliei, 3 Cupe ale Angliei, 1 Cupa UEFA, 2 Supercupe ale Europei, 2 Supercupe ale Angliei)

„Aș vrea ca fiul meu să mă depășească mai repede”

Fostul mare atacant al lui Dinamo și al lui Wolverhampton a vorbit și despre George, fiul său, care a evoluat în naționala U21 în victoria de ieri cu Ucraina U21, scor 3-0.

„N-am cum să mă supăr nici pe Gică, nici pe băiatul meu, că a spus Hagi că el va fi mai bun decât mine. Eu îmi doresc să fie mai sus decât mine. Aș vrea să mă depășească într-un timp cât mai scurt. George are atitudine, dar încă n-are experiență”.

Match preview Insulele Feroe - România

Vezi și:

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0 // VIDEO Marius Marin, supărat după eliminarea la debut: „Am plâns, dar nu voi renunța”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.