Nationala

FEROE - ROMÂNIA // Cosmin Contra, după ce i-a dat numărul 10 lui Ianis Hagi: „Prea mare tam-tam! Puține echipe mai fac asta în ziua de azi”

Articol de Marius Mărgărit  —  vineri, 11 octombrie 2019

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale, a vorbit la conferința de astăzi despre Ianis Hagi, 20 de ani, cel care a primit numărul 10 înaintea confruntărilor cu Insulele Feroe și Norvegia, din preliminariile EURO 2020. 

  • Marius Mărgărit, reporterul special al Gazetei Sporturilor, este în Feroe, de unde oferă cele mai noi informații despre echipa României;
  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45. Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV.

Se face prea mare tam-tam asupra numărului 10, din punctul meu de vedere. În ziua de azi, prea puține echipe folosesc jucători cu numărul 10 în echipele de start.

Sper ca acest număr să fie cu noroc pentru Ianis. El are talent, cred că a făcut pași importanți în carieră. A plecat devreme în străinătate, n-a avut șanse să joace, dar s-a întors, a jucat bine și acum joacă bine și la Genk”, a spus Contra.

Ianis Hagi, favoritul tuturor

Întreaga lume a fotbalului s-a coalizat ultimele zile în jurul unul scop comun: Ianis Hagi, „decarul” naționalei. Într-un sondaj pe site-ul GSP.ro, fanii l-au ales într-o proporție covârșitoare pe Hagi Jr drept „decarul” favorit. Peste 44% dintre votanți sunt de acord cu decizia luată de Cosmin Contra. 

Nu doar fanii au vrut această schimbare. Oameni importanți din fotbalul românesc, printre care Marius Șumudică, Adrian Mutu și Gabi Balint, au susținut că Ianis merită tricoul cu numărul 10.

Cel care a pornit dezbaterea a fost chiar Gică Hagi, care s-a declarat deranjat de situația „decarului” de la lot.

Clasamentul grupei F

PROGRAMUL ROMÂNIEI 

12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00) 
15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45) 
15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45) 
18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și: 

FEROE - ROMÂNIA // VIDEO Cosmin Contra se teme de feroezi și de gazonul sintetic: „Experiența nu ne dă motive să fim liniștiți!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.