Nationala

INSULELE FEROE - ROMÂNIA // Contra stă sigur până la ultimul meci! Detaliul care-l păstrează pe banca României

Articol de Justin Gafiuc  —  sâmbătă, 12 octombrie 2019

Cosmin Contra va conduce naționala până la finalul preliminariilor clasice, pe care le încheiem cu Spania la Madrid, indiferent ce va face în jocurile anterioare cu Feroe, Norvegia și Suedia.

Portița de calificare prin Liga Națiunilor îl va ține în viață cel puțin încă patru jocuri!

  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45. Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV.

Selecționerul a punctat în repetate rânduri că nu va mai rămâne pe banca "tricolorilor" dacă nu va duce România la Euro 2020.

Sistemul de calificare la turneul final itinerant de anul viitor îi oferă însă lui Contra posibilitatea de a duce până la sfârșit actualele preliminarii, indiferent de rezultatele pe care naționala le va înregistra în ultimele patru meciuri: Feroe (d), Norvegia (a), Suedia (a), Spania (d).

Prin urmare, și dacă va rata matematic accesul la CE după următoarele două sau trei jocuri, "Guriță" se va afla în fruntea reprezentativei și la deplasarea de la Madrid din 18 noiembrie, care va încheia parcursul din preliminariile clasice.

Liga Națiunilor îl ține în picioare

Asta se întâmplă pentru că selecționerul are la dispoziție o supapă: Liga Națiunilor! Abia după ce se încheie țintarul din toate grupele, România va ști dacă prinde sau nu un loc în play-off-ul din LN, care mai oferă încă patru locuri pentru Euro 2020.

Deocamdată, "tricolorii" au emoții la acest capitol, deoarece Kosovo, care are un parcurs bun până acum în preliminarii, ne poate scoate neașteptat din calculele LN dacă va reuși să obțină direct biletele pentru CE din preliminariile clasice.

400.000 de euro pe ane salariul net pe care-l încasează Contra de la FRF

Clasamentul grupei FPROGRAMUL ROMÂNIEI 

12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00) 
15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45) 
15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45) 
18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

vezi și:

Contra, după ce i-a dat numărul 10 lui Ianis Hagi: „Prea mare tam-tam! Puține echipe mai fac asta în ziua de azi”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.