Campionate

Hațegan, în centrul unui conflict uriaș! Turcia riscă pedeapsa UEFA după salutul militar și declarațiile selecționerului: „Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge” :O

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 12 octombrie 2019

Ovidiu Hațegan a dat patru cartonașe galbene în primele 12 minute din Turcia - Albania,  scor 1-0, într-un meci jucat la două zile după atacul Turciei asupra kurzilor din Siria.

Poate cel mai dificil meci arbitrat de Ovidiu Hațegan în Europa! Într-o perioadă extrem de tensionată, la doar două zile de la atacul Turciei asupra kurzilor din Siria, arădeanul a fost în centrul unor dueluri înverșunate pe „Şükrü Saracoğlu”.

După 12 minute, arătase patru cartonașe galbene încercând să-i liniștească pe jucători, care săreau unii la alții ca într-o prelungire a războiului de la graniță.

„Ienicerii” au învins în final, cu 1-0, Cenk Tosun profitând de gafa lui Strakosha. Vârful și coechipierii săi au sărbătorit în fața galeriei cu un salut militar. Un salut pentru soldații care luptă în Siria. Și pentru cei care au murit în acest conflict armat.

„Allah îi va lovi și mai rău pe cei care i-au ucis”

Toți turcii au vorbit la final doar despre victimele războiului. „Avem 17 martiri. Allah îi va lovi și mai rău pe cei care i-au ucis. Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge”, a afirmat selecționerul Şenol Güneş, imitat de jucători. „Odihnește-le sufletele, Doamne! Și ajută-i pe soldații noștri! Inimile noastre sunt cu ei”, a adăugat Merih Demiral. Pentru căpitanul Emre Belözoğlu, „ei sunt adevărații eroi”.

Dar Turcia riscă mult după acest salut și după declarațiile de la sfârșitul partidei. UEFA consideră că a fost un gest politic, va ancheta și pedepsi federația de la Istanbul.

„Nimeni nu ar trebui să fie ucis nicăieri în lume. Țara noastră se confrunta cu teroarea de ani de zile”
Şenol Güneş, selecționer Turcia

„Nu știam despre martiri. Am fost foarte supărați în vestiar. Triști. Doamne, ajută-i pe soldații noștri să scape din acest război”
Cenk Tosun, atacant Turcia

„Sunt lucruri mai importante decât fotbalul în viață. Suntem fericiți dacă îi facem fericiți pe soldați. Lacrimile lor sunt lacrimile noastre„
Deniz Türüç, mijlocaș Turcia

8 cartonașe galbenea dat Hațegan vineri, la Istanbul (3 turcilor și 5 albanezilor)

Emre a ajuns la selecția 101

La 39 de ani, Emre Belözoğlu joacă încă. Mijlocașul care își începea cariera la Galatasaray când avea doar 16 ani, în 1996, după venirea lui Hagi, evoluează acum la Fenerbahce și e căpitanul naționalei. A fost sărbătorit pe „Şükrü Saracoğlu” pentru cea de-a 100-a selecție. Vineri, a jucat meciul 101 pentru Turcia (are 9 goluri).

Citește și:

Hooligans la Praga » Polițiștii cehi i-au imobilizat cu grenade paralizante pe fanii englezi!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.