Campionate

Gică Popescu, dezarmat după ce Ion Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni: „Nu mai sunt sigur de nimic”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 octombrie 2019

Gică Popescu (52 de ani), consilierul pentru EURO 2020 al prim-ministrului, a comentat oprirea construirii unei căi ferate de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea fi folosită și pentru turneul final din vara viitoare.

  • CONTEXT: Guvernul României încearcă să construiască o cale ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea fi folosită și pentru EURO 2020, dar proiectul a fost oprit după o plângere făcută de Ion Țiriac.
  • Astfel, vineri, Curtea de Apel a decis blocarea construcției, anunță money.ro. Decizia este executorie, dar poate fi atacată la o instanță superioară (DETALII AICI).

„Dați-mi voie să nu comentez o victorie a instanței, dacă este într-adevăr o victorie. Habar nu am. Nu mai sunt sigur de nimic. Atâta timp cât este o decizie a instanței cum să mai pot fi sigur? O să dureze această chestiune, nu am de unde să știu”, a declarat Popescu, conform TV Digi Sport.

La finalul lunii septembrie, Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, și alți parteneri de afaceri au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Transporturilor și CFR. Aceștia au acuzat faptul că noua cale ferată va dăuna investițiilor făcute și au reușit, pentru moment, să blocheze construirea porțiunii de drum.

Tronsonul de 3 kilometri urma să se desprindă din linia dintre Gara de Nord și Urziceni și să treacă prin spatele patinoarului ridicat de Ion Țiriac la Otopeni, să traverseze DN1 și să ajungă la Aeroportul Otopeni. 

Linia de cale ferată dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord ar ajuta la preluarea fluxului de fani care vor ajunge în București la vară, când Capitala organizează patru meciuri de la EURO 2020.

VEZI ȘI:

Ion Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni! Decizia luată de Curtea de Apel în legătură cu proiectul pentru EURO 2020

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.