Nationala

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Teorema formei uitate pe bancă: Răzvan Luțac oferă 5 motive pentru care Andone NU trebuia să intre cu Norvegia

Articol de Răzvan Luțac  —  miercuri, 16 octombrie 2019

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Un fotbalist OK, dar ieșit din formă, ratează 3 ocazii uriașe de a majora scorul cu Norvegia, care egalează pe final. Nu e principalul vinovat, dar DE CE îl introduce Cosmin Contra? 


EXPLICAȚIA 1: Pușcaș nu e în apele lui. Da, atacantul lui Reading venea după un penalty ratat și un joc deloc reușit, mult mai șters decât în restul preliminariilor. 

EXPLICAȚIA 2: Intrat la 1-0, cunoscut drept un vârf care știe să profite de spațiile din apărările adverse, era ideal pentru contraatacurile care ar fi putut duce la un eventual 2-0. Vezi golul marcat de Andone în Premier League anul trecut la 3-1 cu Crystal Palace, reușită venită după o cursă solitară. 

Și-acum, după Contra-explicații, contraexplicațiile.  

Pentru că pe bancă, deși nu neapărat la fel de inspirat la „națională” precum la echipa de club, era Claudiu Keșeru. 

1) ANDONE NU E ÎN FORMĂ. DELOC.  
Nu doar că a plecat pe ușa din dos de la Brighton, acolo unde devenise a treia opțiune (după Murray și Maupay), dar la Galatasaray are 0 goluri în 2 meciuri, partide în care a ieșit pe final, iar echipa sa n-a reușit să câștige.  

2) KEȘERU ESTE. 
Mai rar ca un vârf din România să marcheze timp de 3 sezoane consecutive măcar 20 de goluri în campionat per an competițional. Plus că în 2019-20 are deja 8. Să nu mai vorbim de hat-trickul din Europa League cu ȚSKA Moscova, echipă puțin mai bună față de cea la care joacă Paul Anton.  

3) ANDONE A FĂCUT UN MECI GROAZNIC ÎN FEROE. 
Totuși, Andone a jucat 65 de minute împotriva unui adversar net inferior. Și, ghici!, România a început să miște abia după ce vârful a ieșit de pe teren. Practic, îl răsplătești pe Keșeru, marcator acolo, cu 90+6 minute pe bancă împotriva Norvegiei. 

4) DĂDUSE DUBLĂ ÎN NORVEGIA! 
Asta în condițiile în care „dubla” lui Claudiu Keșeru din tur, a treia sa "dublă" la echipa națională, venise la 2-2-ul de la Oslo! 

5) PREFERĂ NORDICELE 
Și, în general, fără să mai vorbim despre celebrul 6-0 cu Aalborg (din vremea în care juca la Steaua și reușea cel mai rapid hattrick, pe-atunci, din istoria cupelor europene, doar 11 minute), Keșeru preferă nordicele. La "națională" a dat NOUĂ din cele 13 goluri ale sale contra echipelor din nord (Suedia, Norvegia, Feroe, Danemarca).  

Andone rămâne cu două goluri în 25 de meciuri. O performanță mult mai slabă decât a mult-hulitului Gicu Grozav, 5 reușite în 29 de selecții, un Grozav care nu e nici măcar atacant.  

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.