Nationala

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Lars Lagerback și-a continuat protestul împotriva prezenței copiilor pe Arena Națională » Burleanu s-a enervat: „Ne insultă copiii!”

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 16 October 2019

După România - Norvegia 1-1, Lars Lagerbäck, selecționerul Norvegiei, a declarat la conferința de presă că „dacă vrei să pui capăt rasismului, trebuie să iei hotărâri mai dure. O decizie absolut incorectă”. 

Golul lui Sørloth nu l-a mulțumit pe selecționerul norvegienilor. Nordicii mai au doar șanse minime după acest 1-1 de la București. Lars Lagerbäck continuă să protesteze împotriva deciziei UEFA de a permite unei naționale care ar trebui să joace cu porțile închise să aibă 30.000 de copii în tribune. 
 

„Nu e vina românilor, nu pe ei îi critic” 

„Aceasta este una dintre cele mai nedrepte hotărâri pe care le-am văzut vreodată. Sunt de mult timp în fotbalul internațional și pot spune că decizia UEFA e absolut incorectă”, a declarat antrenorul suedez la conferința de după meci. „La capătul unei anchete, ai constatat că e o problemă și închizi arena. Și totuși, regulamentul permite prezența pe stadion. Nu e vina românilor, nu pe ei îi critic. Au profitat de reguli”. 

Pentru Lagerbäck, „e incredibil că UEFA are asemenea reguli. Când am fost întrebat de ziariști, am afirmat că îmi doresc să nu existe rasism, mi s-a părut normal să o fac. Dacă vrei să pui capăt rasismului, lucru extrem de important pentru mine, trebuie să iei hotărâri mai dure”. 

UEFA le-a cerut scuze norvegienilor 

Înaintea partidei, selecționerul Norvegiei a avertizat că, dacă vor fi manifestări rasiste pe stadion, echipa sa va părăsi terenul. Iar federația de la Oslo a făcut plângere la UEFA. „Forul european și-a cerut scuze față de noi. Și verbal, și scris”, a dezvăluit ofițerul de presă Svein Graff.  
 

„Selecționerul Norvegiei greșește când consideră că poporul român e unul rasist sau xenofob, confundă țările probabil. Am rămas și noi uimiți de reacția lor. Considerăm că e o insultă adusă copiilor noștri. Vom informa UEFA” 
Răzvan Burleanu, președinte FRF, la TV DigiSport 

„Ar fi trebuit să fie tribune goale, liniște totală. Și jucătorii noștri au fost uluiți de atmosfera haotică încă de la încălzire. Copiii care au umplut stadionul au ridicat nivelul de zgomot ca la o fază dramatică dintr-un meci pasionant. Sunete asurzitoare, tribal” 
Dagsavisen, cotidian norvegian

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

Citește și:

Cosmin Contra își pregătește ieșirea?! Cum a răspuns la întrebarea: „Plecați chiar dacă ne calificăm la baraj?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.