Nationala

Și suedezii se tem de români! Jucătorii amenință: „Ieșim de pe teren dacă vom fi victimele rasismului în România!”

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 16 octombrie 2019

După 1-1 cu Spania, Suedia se pregătește de duel cu România. Viitorii noștri adversari anunță că nu există altă cale în cazul unor incidente rasiste pe 15 noiembrie 

Nu doar norvegienii vorbesc de „rasismul” din România. Jucătorii Suediei se gândesc și ei la modul în care vor reacționa pe 15 noiembrie, dacă vor fi atacați. 

„Noi suntem victimele” 

Emil Forsberg e radical. Pentru el, nu există decât un singur răspuns. „Ieșim de pe teren! Noi, fotbaliștii, suferim. Noi suntem victimele. Doar dacă refuzi să mai joci poți să oprești rasismul din sport. E inacceptabil. Cred că toți susținem această decizie și trebuie să acționăm, dacă vom fi atacați”, a declarat mijlocașul galben-albaștrilor presei locale. „E important să punem piciorul în prag și să rezolvăm această problemă. Afectează fotbalul de prea mult timp”. 

Căpitanul Andreas Granqvist îl susține: „Este tragic că, în 2019, oamenii se comportă astfel în tribune. Anglia a procedat bine. Noile reguli spun că, dacă se întâmplă de trei ori, arbitrul poate suspenda meciul. Sperăm să evităm astfel de episoade”. 

VIDEO // Imnul României cântat de 30.000 de copii pe Arena Națională: 

„S-a mai întâmplat în România” 

La rândul său, Robin Quaison, unul dintre atacanții de culoare ai scandinavilor, afirmă: „E esențial să facem ceva împreună, ca echipă. Dacă hotărâm să ieșim de pe teren, să ieșim toți. Va fi ca o declarație, trebuie să fim uniți. Rasismul este cel mai urât lucru al acestei lumi. Vom discuta înaintea meciului următor, pentru că în România s-a mai întâmplat”. 

„Rasismul nu m-a afectat doar pe stadion. Peste tot. E teribil. Mi s-a întâmplat când eram mic. Dar nu și în campionatul Suediei, în Serie A sau în Bundesliga” 
Robin Quaison, atacant Suedia 

„Eu n-am trăit coșmarul rasismului. Totuși, vezi ce se întâmplă în atâtea locuri. E incredibil de trist că unii oameni trebuie să suporte asemenea atacuri. Trebuie să discutăm la națională acest subiect” 
Alexander Isak, atacant Suedia

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

 

CITEȘTE ȘI:

Lars Lagerback și-a continuat protestul împotriva prezenței copiilor pe Arena Națională » Burleanu s-a enervat: „Ne insultă copiii!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.