Liga 1

Reconciliere-șoc: Răzvan Burleanu și Gigi Becali s-au împăcat! Ce i-a promis președintele FRF patronului de la FCSB

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 18 octombrie 2019

Gigi Becali nu mai are de ce să se pitească de FRF, așa cum a procedat după alegerile care i-au oferit lui Răzvan Burleanu un nou mandat. S-au întâlnit în urmă cu o lună și au făcut pace. 

”Federația nu are nimic împotriva dumneavoastră sau a FCSB!”, i-a promis președintele Federației.

Becali l-a inventat pe "patronul Vasi" de teama răzbunării lui Burleanu, dar nu mai e cazul să joace teatru acum, nu mai are niciun motiv să se ascundă de FRF. El și președintele Federației s-au împăcat, după ani în care Gigi a criticat încontinuu activitatea lui Răzvan și pe a oamenilor lui, iar Burleanu a exprimat opinia că "oameni ca Becali ar trebui să dispară din fotbal!".

"Becali n-are cum să fie la cheremul lui Burleanu!"

Gigi și Răzvan au avut o întâlnire în urmă cu o lună, dezvăluie surse de la FCSB, și au stabilit pacea. "Federația nu are nimic împotriva FCSB, nu se pune problema să fiți dezavantajați de arbitraj sau de comisiile noastre!" a fost mesajul lui Burleanu. Patronul vicecampioanei tocmai de astfel de șicane se temea când anunța că ieșea din fotbal.

Președintele actual de la FRF a fost confirmat în funcție în primăvara anului trecut. Gigi îl susținuse agresiv pe Lupescu în campanie, adică pe contracandidatul principal al lui Burleanu, apoi s-a enervat și s-a speriat când a văzut rezultatul, victoria lejeră a lui Răzvan: 

„Din acest moment eu am ieșit din fotbal, nu vreau să mai am de-a face cu oameni mici, care se vând ușor, oameni ieftini care l-au votat pe Burleanu! Îi predau clubul nepotului meu Vasile Geambazi, de acum înainte el se va ocupa de tot. N-am cum să mai rămân în fotbal, că eu sunt Becali, nu pot fi la cheremul lui Burleanu!".

Renunță la procesul de la TAS?

Din șirul de jigniri pe linia Becali-Burleanu a rămas și un litigiu la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. FCSB a contestat o decizie din Comitetul Executiv al FRF, potrivit căreia toate formațiile din prima ligă vor fi obligate din 2021 să finanțeze cluburi de fotbal feminin. Fie să adopte echipe de fotbal feminin deja existente și să le alimenteze financiar, fie să înființeze cluburi noi.

Gigi a reacționat agresiv când a aflat: „Cum poate să mă oblige Federația pe mine să fac fotbal de fete? Fotbalul nici nu e pentru fete, că pe ele le-a lăsat Dumnezeu să aibă forme frumoase, să atragă bărbatul, iar fotbalul le face mai puțin atrăgătoare". 

Înaintea protestului sexist, pe Becali îl mai enervase și regula cu jucători U21 obligatoriu pe teren, numai că s-a mai gândit și a ajuns la altă concluzie în acea privință: "Mi-am dat seama că pe mine mă avantajează regula, din moment ce i-am adunat pe cei mai buni tineri din campionat". În cazul fotbalului feminin nu a rămas doar comentariul patronului, FCSB chiar s-a adresat TAS ca să conteste ideea Federației.

Îl invitase Burleanu

Discuția dintre Gigi și Răzvan a avut loc ca urmare a unei inițiative a președintelui Federației. Burleanu lansase în public invitația pentru Becali, la începutul lunii septembrie, cu puțin timp înainte ca ei doi chiar să ajungă să vorbească: 

„Nu cred că a fost vreodată un fan al meu și nici nu-mi doresc să fie un fan, ci doar un partener. Și un partener al loturilor naționale. Mă refer la club, nu la persoana dumnealui. FCSB nu trece în momentul de față printr-o etapă prea bună și atunci acest lucru se transpune și în deciziile selecționerilor. Domnul Becali este acum patron și oficial, în acte, așa că îl invităm la Federație, oricum nu cred că a fost vreodată, să vedem care sunt nemulțumirile lui. Poate reușim să-l îndrumăm pe o cale mai bună”.

Pe Contra tot nu-l iartă

Becali nu îl mai critică pe Burleanu, însă Cosmin Contra rămâne o țintă. Gigi l-a acuzat iar pe selecționer, în declarații de la DigiSport: 

„Eu nu am nimic cu Contra, dar m-a lăsat fără cuvinte ce a făcut. Nu ai cum să înjuri așa! Nici nu știu ce să mai comentez. Este inadmisibil, e inadmisibil! Nu ai voie să faci așa ceva. Cum să faci așa ceva? Cum să înjuri în halul ăla? Nu ai cum! Așa ceva este inacceptabil, inadmisibil. Nu se poate așa ceva! Eu nu vreau să mai critic. Nici pe el, că se supără. Am vorbit cu Contra data trecută după ce m-am luat de el. «Bă, nea Gigi, că de ce...» și nu mai vreau să zic, dar așa ceva nu se poate. Este inadmisibil!".

VEZI ȘI:

Dan Petrescu în locul lui Contra? Ce răspuns a dat antrenorul: „Ce națională...”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.