Campionate

FC BARCELONA // Ronald Koeman e pregătit să devină antrenorul catalanilor: „Are o clauză în contract. Dacă îl vor, poate pleca oricând”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 20 octombrie 2019

Nico-Jan Hoogma, directorul sportiv al Federației Olandeze de Fotbal, afirmă că Ronald Koeman (56 de ani) are în contract o clauză care îi permite să meargă la Barcelona în 2020.  

Koeman, selecționerul „Portocalei mecanice”, are contract cu Federația din Olanda până în 2022, dar a strecurat o clauză inedită: poate pleca dacă e dorit de Barcelona.

Hoogma, directorul sportiv al Federației, a dezvăluit pentru Fox Sports: „Într-adevăr, există o astfel de înțelegere, dar Barcelona va fi nevoită să plătească o sumă pentru încheierea contractului. Ronald mereu a susținut că vrea să antreneze acolo. O să vedem dacă se întâmplă. Un mandat de succes pe banca naționalei te poate propulsa către clubul catalan. Eu sper să rămână cu noi și la Mondialul din Qatar”. 

Oficialul olandez nu a dezvăluit suma de reziliere. 

Ronald Koeman


De-a lungul carierei, Ronald Koeman le-a pregătit pe Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton, Everton și naționala Olandei. Între 1998 și 2000 a fost asistent la Barcelona.

Ca fotbalist, Koeman a strălucit în tricoul catalanilor, alături de care a câștigat 4 titluri de campion în Spania, o Cupă, o Supercupă, o Ligă a Campionilor și o Supercupă a Europei. 

Golul marcat de Koeman pentru Barcelona în finala Ligii din 1992, 1-0 cu Sampdoria:

Vezi și:

Retro GSP // VIDEO Barcelona - Steaua » 48 de ani de la unicul succes românesc pe Camp Nou! Ziua în care roș-albaștrii au învins creatorul „fotbalului total" şi vedetele catalane

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.