Liga 1

Piedică de la Hagi

Articol de Dan Udrea, Răzvan Rotaru  —  joi, 13 martie 2008

Gică i-a reproşat lui Mario Branco, omul care a intermediat transferurile sud-americanilor, că a acceptat să lucreze alături de Adrian Ilie

Campania de achiziţii a Stelei din această iarnă e pe cale să redeschidă războiul dintre Hagi şi conducerea din Ghencea, în frunte cu Gigi Becali, după ce "Regele" a luat foc cînd a auzit că omul cu care a colaborat în ultimii 4 ani a decis să-l ajute pe Adrian Ilie şi după ce el a demisionat.
De unde a plecat noua dispută? Transferurile de top realizate de roş-albaştri, adică Mendoza, Pepe Moreno şi Dayro Moreno, au fost făcute cu ajutorul lui Mario Branco, un impresar portughez care lucrează pentru mai multe echipe din Europa.

Colaborarea sa cu Steaua a început în vara anului trecut, după ce Hagi a fost instalat "principal" în Ghencea. Cei doi erau amici de ceva vreme, Branco fiind omul care l-a ajutat la transferuri atît în perioada în care Gică a antrenat pe Galatasaray, cît şi în cea în care a pregătit pe Poli Timişoara.
După plecarea lui Hagi din Ghencea, Branco a decis să continue colaborarea cu Steaua, iar în iarnă l-a ajutat pe Adrian Ilie să-i aducă pe cei 3 sud-americani, lucru care l-a înfuriat pe Hagi. Fostul tehnician din Ghencea chiar i-a dat telefon portughezului şi i-a reproşat ajutorul pe care l-a oferit Stelei, rugîndu-l ca în continuare să nu mai colaboreze cu Adrian Ilie.


Cum i-a luat Steaua pe cei 3

Jucător Perioada pe care a semnat Suma (dolari)

Mendoza 6 luni - opţiune de 3 ani liber de contract
Pepe Moreno 6 luni opţiune de 3 ani 100.000 1,5 milioane opţiunea
Dayro Moreno 4 ani şi jumătate 2 milioane

"La vară revin ca antrenor"
Hagi a fost ieri invitat la Piteşti la şedinţa de instruire a organizatorilor primei ediţii a Turneului "Gheorghe Hagi", competiţie rezervată copiilor între 10 şi 12 ani. La Piteşti se va juca unul dintre cele 8 turnee preliminare, iar finala va avea loc la Constanţa. "Acum sînt în vacanţă, dar vă anunţ că la vară voi reveni ca antrenor", a declarat Hagi pentru Ştirile Sportive ale Antenei 1.

Cine e Mario Branco
Cel care a înlesnit perfectarea celor 3 transferuri ale Stelei din această iarnă a fost pînă anul trecut directorul departamentului Scouting de la Zaglebie Lubin. După ce polonezii au fost retrogradaţi în liga secundă, Branco a acceptat oferta Stelei. El i-a însoţit pe roş-albaştri în cantonamentul din Cipru, acolo unde era prezent la aproape toate antrenamentele, mereu îmbrăcat în treningul roş-albastru.

L-a adus şi pe Nunes

Branco a fost şi cel care l-a adus în România pe brazilianul Nunes, de la Zaglebie Lubin. Atacantul de 23 de ani a fost oferit Stelei, care l-a împrumutat însă la Buzău, şi dacă va confirma în acest sezon, la vară va ajunge sub comanda lui Lăcătuş. Mario Branco va sosi mîine la Bucureşti şi va asista la meciurile cu Unirea Urziceni, de duminică, şi cu Rapid, de joia viitoare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.