Liga 1

ANALIZĂ GSP » Expres CFR Cluj, Craiova în picaj, FCSB vine din urmă! Statisticile candidatelor la titlu după finalul turului

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 23 octombrie 2019

CFR, FCSB și CS U Craiova au plecat în campionat cu statutul de mari favorite la titlu. În această ordine. Dacă în clasament, la jumătatea sezonului regulat, constelația s-a schimbat, în ceea ce privește forța ofensivă a fiecăreia, cea care determină în cele din urmă succesul, ierarhia se conservă. 

Doar campioana e în grafic dintre favoritele la titlu. Liderul are cele mai bune cifre ofensive, cele care contează la final în stabilirea noii campioane.

Letali și fără Țucudean 

Cele mai bune cifre, în acest sens, le are campioana en titre. E singura dintre cele trei care a reușit să cadreze jumătate (66) din șuturile expediate (133) și să transforme în goluri aproape jumătate (31) din șuturile trimise pe spațiul porții. De asemenea, i-a pus mereu la treabă pe portarii adverși. Și toate astea în condițiile în care principalul marcator, Țucudean, i-a lipsit în majoritatea timpului. 

Fără șut pe poartă 

CS Universitatea a bifat două partide fără șut cadrat, ambele în mandatul lui Pițurcă. Și tocmai împotriva celor două contracandidate la titlu, ceea ce spune mult despre forța actuală a oltenilor! FCSB a înregistrat o singură astfel de contraperformanță, în vremuri tulburi, la un 0-4 cu Gaz Metan. 
Craiova, în schimb, a plusat la capitolul eficacitate în duelul de la distanță cu echipa lui Becali. A avut nevoie de mai puține șuturi pe spațiul porții (49) pentru a înscrie 18 goluri, în vreme ce bucureștenilor le-au trebuit 57 pentru 16 reușite! Pe ansamblu însă, tendința este de schimbare. 

În suferință 

De când a preluat-o Pițurcă, în etapa a 9-a, ofensiv Bănia este în picaj. Suferă la construcție, din cauza numeroaselor modificări efectuate de Piți în primul unsprezece, și asta se reflectă și-n cifre. N-a reușit să expedieze mai mult de 10 șuturi spre porțile adverse și n-a înregistrat vreo partidă cu mai mult de 5 șuturi cadrate. Goluri: 7 în 5 etape.

Calitate superioară 

FCSB, în schimb, este formația care vine din urmă. Are din nou stabilitate la nivelul băncii tehnice, au revenit majoritatea celor accidentați, iar jocul său înregistrează o calitate superioară în ofensivă: 36 de șuturi la poartă, 6 goluri și 7 puncte în ultimele 3 etape.

„Sunt fericit la CFR și mai am contract încă doi ani și jumătate. Sper să câștigăm încă un titlu și să ajungem în primăvara europeană!" 
Dan Petrescu, antrenor CFR 

 „Nu înseamnă nimic să fii pe locul 1 acum. La sfârșit contează. Nu cred că e totul decis. Sunt meciuri multe de jucat. Important e să ajungem în play-off cu puncte cât mai multe, apoi vom vedea. Pentru titlu am venit aici!" 
Victor Pițurcă, antrenor Craiova, după 0-2 cu CFR la Cluj 

„Aşteptaţi luna decembrie şi o să vedeţi altă echipă. Tot ce s-a făcut a fost controlat. În decembrie, vreau să fiu pe primul loc. Noi avem echipă mare şi trebuie să fim pe primul loc" 
Gigi Becali, patron FCSB, după 1-0 cu Craiova pe „Oblemenco" 

„Dacă iau sub 21 de puncte în următoarele 9 etape, să scrieți pe prima pagină: «Becali, ești prost!» Nu mă supăr" 
Gigi Becali, patron FCSB, la ProX

VEZI ȘI:

Veste bună pentru FCSB » Dennis Man a revenit la antrenamente: „Va intra pe teren cu o mască specială”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.