Liga Campionilor

SLAVIA - BARCELONA 1-2 // Nicolae Stanciu, notă mai mare ca Messi + Reacția românului: „E cel mai bun din istorie”

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 24 October 2019

Nicolae Stanciu, numărul 7 al Slaviei, a fost considerat de L'Équipe printre cei mai buni jucători ai meciului pierdut cu Barcelona, scor 1-2, în grupele Ligii Campionilor, joc disputat la Praga.

Se simte excelent Stanciu la Slavia, parcă jocul creat de antrenorul Jindřich Trpišovský i se potrivește perfect, poate mai bine decât cel al naționalei. 

Pare că și-a descoperit, în sfârșit, la 26 de ani, locul potrivit. E mereu în centrul acțiunii, el dictează ritmul și direcția echipei sale. O echipă care e egala Barcelonei în multe momente, cum s-a întâmplat și cu Borussia, și cu Interul. La Milano, a fost chiar deasupra nerazzurrilor. 

7 în L'Équipe. Ca Ter Stegen 

„Tricolorul" a primit cea mai mare notă a meciului în L'Équipe. 7, la fel ca numărul de pe tricou. Doar doi coechipieri au mai primit 7: atacantul Masopoust și fundașul stânga Bořil, autorul golului campioanei Cehiei. La adversari, doar Ter Stegen, în mare formă, are 7. Messi, mai puțin. 6. 

Mundo Deportivo a descris exact rolul lui Stanciu la Slavia și influența lui asupra meciului de miercuri seară. „Viteza jocului său între linii a făcut Barcelona să aibă îndoieli", l-a caracterizat cotidianul catalan. Un cuvânt a definit prestația sa: „Rapid".  

Stanciu s-a arătat fascinat de meciul împotriva catalanilor și a avut doar cuvinte de laudă la adresa adversarilor săi.

„Nu mulți jucători au ocazia să înfrunte Barcelona, să înfrunte acești jucători uriași. În special Messi, care cred că este cel mai bun jucător din istorie. Este fantastic să îl vezi pe teren și să intri în dueluri cu el, să încerci să îi iei mingea. 

Dar nu cred că este vorba doar despre el. Au o echipa fantastică, cu jucători foarte buni, iar pentru următorul meci, ar trebui să ne concentrăm să îi oprim pe toți", a spus Stanciu după meci.

„Piqué a plonjat în fața șuturilor noastre” 

Roș-albii au pierdut, în cele din urmă, dar Trpišovský e mândru de ei. „De ce nu aș fi? Văzându-l pe Piqué aruncându-se în fața mingii la șuturile noastre e o imensă satisfacție”, a declarat tehnicianul formației pragheze. Care are doar un punct după trei etape. Însă a câștigat respectul tuturor adversarilor în „grupa morții”. 

Două stele a primit Stanciu în Mundo Deportivo; al doilea cotidian catalan, Sport, i-a dat doar nota 5 

249 de minutea jucat Stanciu în această ediție a grupelor Ligii (83 de minute în medie)

2 goluriși două assisturi a reușit șeptarul Slaviei în 16 meciuri în toate competițiile

„Am pierdut, dar, când suntem învinși jucând astfel, nu pot fi decât bucuros și mândru de băieți. Am pus Barcelona în pericol”
Jindřich Trpišovský, antrenor Slavia 

Vezi și:

BENFICA - LYON 2-1 // VIDEO Gafă incredibilă a lui Anthony Lopes, portarul care îl ține rezervă pe Tătărușanu! Francezii au pierdut din cauza lui

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.