Liga 1

FRF a primit de la UEFA circulara care îi va enerva la culme pe Gică Hagi și Dan Petrescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 octombrie 2019

UEFA a trimis astăzi o circulară prin care aduce clarificări la formatul competițiilor europene inter-cluburi din perioada 2021-2024.

Forul european confirmă introducerea unei noi competiții, Europa Conference League, și modificări în formatul Europa League. Liga Campionilor se va desfășura după același model ca în prezent.

UEFA precizează că modificările aduse au un scop precis, ca minimum 34 tintre cele 55 de asociații europene afiliate să aibă cel puțin o echipă în grupele unei competiții. 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 

În preliminariile noii competiții vor participa câștigătoarele Cupelor interne și echipele mai slab clasate din campionat. În plus, vor juca în preliminarii și echipele învinse în tururile de pre-calificare și turul I preliminar din Champions League și învinsele din turul III și play-off-ul Europa League.  

În faza grupelor se vor califica 32 de echipe și vor fi 8 grupe a câte 4 echipe. Locul 1 va merge direct în optimi, iar echipele de pe locul 2 vor juca în „șaisprezecimi” cu cele 8 echipe de pe locul 3 din Europa League.  
 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ECHIPELE DIN ROMÂNIA 

Dacă Europa Conference League ar începe din sezonul următor, România, clasată pe 30 în clasamentul UEFA, ar avea trei reprezentante și toate ar începe din primul tur preliminar: 

  • Câștigătoarea Cupei;
  • Locul 2;
  • Locul 3.

În noua competiție vor exista 141 de meciuri, pe durata a 15 săptămâni. Partidele se vor juca joia, de la orele 19:45 și 22:00, simultan cu cele din Europa League. Câștigătoarea competiției va juca în sezonul următor în grupele Europa League.  

Europa League 

Europa League va suferi modificări importante, România va fi scoasă din calcule! În a doua competiție a Europei se vor califica doar echipe care vin din primele 15 ligi ale continentului. Cum noi suntem pe 30, șansele sunt minime să obținem un loc direct prea curând. 

Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României. Cu o condiție însă, să fie eliminată din competiție după turul I al preliminariilor. Altfel, va fi trimisă în ECL.

„Trebuie să facem un grup să mergem la UEFA, la cei de afară, și să îi întrebăm de ce noi nu avem nicio echipă în grupele Ligii Campionilor, iar alții au patru echipe direct în grupe, fără calificări. Suntem în primele 32 de țări ale Europei. Le fac doar din creion? Aruncați-ne, tată, în lume a șaptea” - Gică Hagi

„Luptăm un an de zile nebuneşte, apoi devenim campioni şi ne trezim că trebuie să stăm în avion la fiecare două zile” - Dan Petrescu

Vezi și:

S-au chinuit, dar au dat lovitura » Câți bani vor primi jucătorii campioanei pentru victoria din Europa League

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!


 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.