Tenis

SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU // De ce se teme Daniel Dobre înaintea duelului de la Turneul Campioanelor, care sunt atuurile Biancăi și ce surprize tactice pregătește Simona

Articol de Luminița Paul  —  duminică, 27 octombrie 2019

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) și canadianca Bianca Andreescu (19 ani, 4 WTA) se întâlnesc luni, după ora 14:00, în grupele Turneului Campioanelor, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2.

Halep este la Shenzhen avându-l alături pe Darren Cahill, care din 2020 va fi din nou antrenorul ei principal, dar și pe Daniel Dobre, pe sfaturile căruia s-a bazat pe parcursul acestui sezon, dar și în anii anteriori. Australianul a condus antrenamentul, consultându-se în pauze cu tehnicianul român. 

Acesta din urmă a făcut o prefață a partidei într-o conferință de presă organizată pentru ziariștii prezenți în China. „Bianca a fost o surpriză pentru toată lumea. Acum se știe cât de valoroasă este, cât de dificil e joci contra ei”, a spus Dobre. „Poate juca incredibil. Dacă nu ai grijă, poate să ia repede avantaj. Ajunge la 4-0, 5-0 dacă nu ești atent la început”. 

Cum stau lucrurile cu Simona? „Prima țintă e să-și găsească ritmul fiindcă în ultima lună nu a jucat prea multe meciuri. Sper că nu îi va fi teamă din cauza spatelui și că va merge tare din start. Primul lucru e să ai încredere în condiția ei fizică și să găsească acea concentrare de meci. Dacă Simona face aceste lucruri, poate înfrunta pe oricine”. 

A elaborat apoi pornind de la stilurile de joc ale ambelor. „Să-și facă jocul și să nu o lase pe Bianca să îl facă pe al ei. Fiindcă e agresivă, dar inteligentă, e talentată, poate mixa. Simona trebuie să fie concentrată la fiecare punct. Să nu-i pese în cazul în care cealaltă izbutește o lovitură câștigătoare incredibilă sau o scurtă. Să încerce să câștige meciul de la nivelul care îi place, din ritm, din lungimea schimburilor”, a explicat antrenorul român în conferința susținută în limba engleză.  

PROGRAMUL ZILEI #2 DE LA SHENZHEN

  • Ora 10:00 Timea Babos / Kristina Mladenovic - Hao-Ching Chan / Latisha Chan
  • Nu înainte de 12:30 Karolina Pliskova - Elina Svitolina
  • Nu înainte de 14:00 Simona Halep - Bianca Andreescu
  • Imediat după Halep - Andreescu: Elinse Mertens / Aryna Sabalenka - Anna-Lena Groenefeld / Demi Schuurs
    Toate orele sunt ale României

VEZI ȘI:

BIANCA ANDREESCU - SIMONA HALEP // Presa din Canada a prefațat duelul de la Turneul Campioanelor: „Bianca își va întâlni idolul din copilărie”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.