Liga 1

Șocant! Gigi Becali se bucură că nu mai are Steaua: „M-a ajutat Dumnezeu”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  miercuri, 30 octombrie 2019

Giovanni Becali a făcut o dezvăluire incredibilă: „Gigi mi-a zis că îi convine situația fiindcă așa poate face ce vrea la echipă, dacă rămânea Steaua ar fi avut de înfruntat furia suporterilor, care n-ar fi acceptat imixtiunea lui totală la echipă”.

Gigi Becali a pierdut în instanță marca Steaua și s-a plâns ulterior că e o măsură abuzivă, însă, de fapt, decizia i-a creat confortul necesar pentru a decide absolut totul la echipă, peste antrenor: primul „11", schimbări, transferuri! 

Nu doar că patronul echipei nu e deranjat de faptul că FCSB nu se mai poate numi Steaua, dar e chiar foarte mulțumit cu statutul pe care îl are actualul club. 

Dezvăluirea îi aparține unui om foarte apropiat lui Gigi Becali. E vorba despre Ioan Becali, vărul său, care a fost recent invitat într-o emisiune la Realitatea TV. Giovanni a povestit că a avut o discuție cu Gigi, în care acesta i-a mărturisit că dacă clubul său ar fi continuat să fie Steaua, n-ar mai fi putut să se implice peste antrenorul principal. 

„Mi-a zis «M-a ajutat Dumnezeu să nu se mai numească Steaua. Dacă ar fi continuat să fie Steaua și m-aș fi comportat ca acum, să mă implic eu ca antrenor, m-aș fi trezit cu suporterii din peluză peste mine acasă. Așa stau liniștit, fac ce vreau cu echipa»", a declarat Ioan Becali.

Clubul a pierdut marca Steaua în urmă cu 5 ani, mai precis la finalul anului 2014, moment în care Gigi Becali era în pușcărie. Înainte de condamnare, mai 2013, imixtiunea lui în alegerile tehnico-tactice ale echipei nu era la nivelul din ultimii ani. 

Au existat și atunci astfel de situații, unele surprinse inclusiv de camerele TV, cu ordine ale lui Becali pentru antrenori, însă erau mult mai rare față de perioada recentă, iar Becali nici nu admitea în mod deschis, cum o face azi, că el joacă practic rolul de antrenor principal. 

Totuși, regretă ultrașii 

A pierdut numele Steaua, dar a câștigat confortul de a se comporta ca antrenor, însă Gigi Becali a declarat recent că are și regrete legate de suporteri. 

„Mie îmi pare rău de un singur lucru, că am pierdut suporterii. De fapt, nu am pierdut suporterii, ci galeria, la ei mă refer, la ultrași. Într-adevăr era frumos cu ei. Făceau atmosferă frumoasă, era altceva cu ei pe stadion”, a declarat Becali luna trecută.

Prima imixtiune: iulie 2004! 

Gigi Becali a preluat clubul, ca patron, în februarie 2003, când antrenor principal era Victor Pițurcă. Timp de un an și jumătate implicarea lui a fost zero. Primul moment în care s-a băgat peste antrenor și a luat o decizie cu care tehnicianul de la vremea respectivă nu a fost de acord a fost în iulie 2004. L-a anunțat pe Pițurcă de faptul că Romeo Pădureț nu va mai fi în lot, lucru pe care Piți nu l-a acceptat și și-a dat demisia.

Top 5 antrenori care n-au acceptat deloc sau au acceptat foarte puțin imixtiunea lui Becali 

1. Victor Pițurcă 
2. Gheorghe Hagi 
3. Ilie Dumitrescu 
4. Dorinel Munteanu 
5. Oleg Protasov 

Ce a făcut FCSB cât timp s-a numit Steaua: 2003-2014 

  • a câștigat 4 titluri de campioană 
  • a câștigat o Cupă a României
  • a câștigat două Supercupe 
  • n-a câștigat nicio Cupă a Ligii fiindcă n-a existat această competiție în perioada respectivă 
  • a fost de 11 ori în grupele competițiilor europene 
  • s-a calificat de nu mai puțin de 5 ori în primăvara europeană 
  • a jucat de 4 ori în grupele Champions League 
  • cea mai bună performanță europeană: semifinalele Cupei UEFA în 2006 

61,4 milioane de euroau fost încasările lui Becali, de pe urma transferurilor, cât timp clubul s-a numit Steaua, adică o medie de 5,2 milioane de euro pe an

16 antrenoria avut Becali la echipă cât timp clubul s-a numit Steaua: Pițurcă, Zenga, Dumitriu, Protasov, Olăroiu, Hagi, Pedrazzini, Dorinel, Lăcătuș, Bergodi, Stoichiță, Ilie Dumitrescu, Levi, Ilie Stan, Cârțu, Reghecampf

Ce a făcut FCSB după ce nu s-a mai numit Steaua: 2015-2019 

  • a câștigat un singur titlu de campioană, 2014-2015, și acesta mai degrabă a fost adjudecat pentru parcursul din prima jumătate a sezonului, când încă se numea Steaua 
  • a câștigat o Cupă a României 
  • n-a câștigat nicio Supercupă 
  • a câștigat două Cupe ale Ligii 
  • a fost doar de două ori în grupele europene 
  • s-a calificat o singură dată în primăvara europeană 
  • n-a jucat niciodată în grupele Champions League 
  • cea mai bună perfomanță europeană: "16-imi" în Europa League, în 2018 

29 de milioane de euroau fost încasările lui Becali, de pe urma vânzărilor de jucători, după ce a pierdut marca Steaua, adică o medie de 5,8 milioane de euro pe an

8 antrenoria avut Becali la echipă după ce a pierdut marca Steaua: Gâlcă, Rădoi, Reghecampf, Dică, Teja, B. Andone, Andronache, Vintilă

Drept la replică

Florin Talpan: „Echipa lui George Becali nu este și nu a fost niciodată Steaua București. Nu a deținut niciodată numele Steaua București, ci l-a folosit fraudulos, fără niciun drept. Am dovedit acest lucru în instanță, unde judecătorii i-au interzis lui și angajaților lui să mai folosească numele Steaua când se referă la echipa lor, adică Fotbal Club Fcsb, pentru că acesta este numele ei, nu Steaua și nici măcar FCSB (pronunțat Fecesebe), deoarece Fcsb nu e acronim.   

Dacă Dumnezeu îi face bine unui om care a comis fraudă și care a înșelat suporterii, asta e o dovadă a bunătății Sale. George Becali ar trebui să învețe ceva de aici și să încerce și el să fie un om bun. Să nu mai mintă și să nu mai înșele suporterii. Să nu mai susțină că echipa lui e Steaua București, pentru că nu e. Nu a fost și nu va fi niciodată”.

Vezi și:

FCSB // Basarab Panduru, anunțul momentului despre Florinel Coman: „Sunt echipe care ar da 8 milioane de euro pe el”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.