Tenis

Gabriel Hristache despre rivalitatea Simona Halep - Bianca Andreescu: „Bianca a depășit-o deja! Tenisul Simonei e pe ducă” + analiză după WTA FINALS: „E ca la o întâlnire cu Cindy Crawford”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 noiembrie 2019

Gabriel Hristache, primul antrenor din cariera canadiencei Bianca Andreescu, locul 4 WTA și 19 ani, a vorbit într-un interviu EXCLUSIV GSP despre rivalitatea cu Simona Halep, locul 5 WTA și 28 de ani, care tocmai și-a consumat primul episod, la Turneul Campioanelor, acolo unde s-a impus fostul lider mondial.

Bianca e mai puternică decât Simona ca lovituri, fizic, indiscutabil, chiar și mental aș spune. Diferența a fost făcută de dimensiunea turneului, fița fițelor în tenisul feminin, plus mediatizarea, Simona având o mai mare experiență. Uite, Federer îi bate pe toți la 40 de ani din experiență! Pe Bianca a marcat-o mingea de meci pierdută cu Simona, o chestie de detaliu”, a explicat Gabriel Hristache pentru GSP.

Hristache a continuat: „Eu spun că încărcătura meciului cu Simona Halep, primul al lor direct, la prima participare a Biancăi la un asemenea eveniment, n-a avut-o cu nimeni înainte. Și a jucat și ea cu toată crema tenisului feminin... Dar a fost o mediatizare agresivă a confruntării, care a marcat-o pe Bianca. Nu cred că a fost pregătită mental pentru evenimentul de la Shenzhen. 

Uite, de exemplu, dacă-ți zic ție acum că mâine te întâlnești cu o fată extraordinară, tu zici: «Aaa, OK, nu e mare scofală», iar în dimineața zilei îți spun că respectiva e Cindy Crawford când era cea mai frumoasă femeie din lume... Nu mai judeci realist, te ia capul!”.

„Tenisul Simonei e pe ducă, acum totul e forță. N-ați văzut că fetele dau în minge ca bărbații?! Acum, să vedem dacă generația nouă de fete va avea continuitatea Simonei în performanță, românca a stat mulți ani sus, în topul cel mai tare. Din punctul meu de vedere, Bianca a depășit-o deja pe Simona. Ce era românca la 18-19 ani? Ce este Bianca? Dacă nu se alege cu vreo accidentare gravă, are mai mult timp fizic să obțină trofee”, a mai spus Hristache pentru GSP. 

2-1este scorul la trofee de Grand Slam în favoarea Simonei Halep. Jucătoarea noastră are un trofeu la Roland Garros și la Wimbledon, în timp ce Bianca Andreescu tocmai s-a impus la US Open 2019

Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor de la Shenzen. Simona Halep joacă azi meciul decisiv pentru calificarea în semifinale contra cehoaicei Karolina Pliskova. 

Citește și: 

Gabriel Hristache, antrenorul care a descoperit-o pe Bianca Andreescu, interviu EXCLUSIV: „În 10 meciuri, Bianca o învinge pe Simona 7-3” + Pentru ce campion și-a vândut casa și trăiește în rulotă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.