Tenis

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 4-6 // 3 lucruri cu care rămâne Simona după Turneul Campioanelor: a dat o lovitură financiară, a depășit-o pe Andreescu și are o relație excelentă cu Darren Cahill

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 noiembrie 2019

Simona Halep (5 WTA, 28 de ani) a fost învinsă de Karolina Pliskova (2 WTA, 27 de ani), scor 0-6, 6-2, 4-6, și s-a oprit în faza grupelor la Turneul Campioanelor.

  • Semifinalele de la Shenzhen sunt Elina Svitolina (8 WTA) - Belinda Bencic (7 WTA) și Ashleigh Barty (1 WTA) - Karolina Pliskova (2 WTA). 

Simona Halep nu a mers până la capăt la Turneul Campioanelor, competiție pe care încă nu o are în palmares. Campioana de la Wimbledon rămâne însă și cu lucruri bune după eliminarea de la Shenzhen. 

Ultimul punct al meciului dintre Halep și Pliskova 

1. Relația cu Darren Cahill

Revenirea lui Darren Cahill în staff-ul Simonei a fost de bun augur. Intervențiile australianului au fost decisive în victoria cu Bianca Andreescu, scor 3-6, 7-6(6), 6-3, iar astăzi au reechilibrat un meci care părea să se îndrepte către dezastru. Sfaturile tehnico-tactice ale lui Darren au adus calmul în momentele de furtună din jocul româncei.

2. A depășit-o pe Andreescu!

Simona Halep ar putea urca o poziție în clasament la finalul săptămânii, până pe locul 4, dacă Elina Svitolina sau Belinda Bencic nu vor câștiga turneul.  
 

Halep are 5462 de puncte într-un clasament virtual și a depășit-o matematic pe canadianca Bianca Andreescu (19 ani). Românca a ratat șansa de a urca pe podium, lucru pe care l-ar fi reușit dacă o bătea astăzi pe Pliskova.   
 

3. Lovitură financiară

Simona Halep a obținut 610.000 de dolari la Shenzhen, 305.000 pentru disputarea tuturor meciurilor din grupă și 305.000 pentru victoria obținută în fața Biancăi Andreescu. 

Halep ajunge astfel la 34.108.021 de dolari câștigați în carieră din premii și se apropie de locul 4 all-time, deținut de Caroline Wozniacki. Podiumul din punct de vedere al câștigurilor financiare este alcătuit din Serena Williams, Venus Williams și Maria Sharapova.

de Alexandra-Flavia Pavelescu

Vezi și:

Simona Halep - Karolina Pliskova, WTA FINALS SHENZEN // VIDEO+FOTO Românca a pierdut meciul decisiv cu jucătoarea din Cehia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.