Tenis

VIDEO Ashleigh Barty i-a închis gura lui Ion Țiriac » Cum o jignea miliardarul în iunie: „E australiancă, ăia nu știu să scrie, să citească”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 04 noiembrie 2019

Ashleigh Barty (1 WTA, 23 de ani) a câștigat ieri Turneul Campioanelor, după victoria în minimum de seturi reușită contra Elinei Svitolina (8 WTA, 25 de ani), scor 6-4, 6-3. 

Australianca își încununează astfel un sezon de vis, în care a câștigat primul turneu de Mare Șlem al carierei, la Roland Garros, și a devenit în premieră lider mondial. 

Țiriac: „E australiancă. Ăia nu știu să scrie, să citească”

În iunie, la scurt timp după succesul acesteia de la Roland Garros, Barty a fost ținta unor remarci deplasate, cu tentă xenofobă, ale lui Ion Țiriac.  

„Finala feminină de la Roland Garros (n.a - Barty vs Vondrousova) a fost una dintre cele mai slabe pe care eu le-am văzut. Vă rog să-mi scuzați sinceritatea. N-a fost una care să mă excite. Trebuia să plec după 4 game-uri. Am și făcut-o! 

Acum vine o Barty, care are un singur merit. E australiancă! Ăia nu știu să scrie, să citească. Dar de fiecare dată când cineva iese de acolo, iese cu bagajul de cunoștințe tehnice de la A la Z”, a spus Ion Țiriac pe 11 iunie, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Ashleigh Barty a învins-o în finala de la Roland Garros pe cehoaica Marketa Vondrousova, numărul 16 WTA, 19 ani, scor 6-1, 6-3. 

Vezi și: 

FOTO + VIDEO » Ashleigh Barty câștigă Turneul Campioanelor! S-a impus în două seturi cu Elina Svitolina și primește cel mai mare premiu din istorie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.