Liga 1

CRAIOVA - DINAMO 4-1 // VIDEO+FOTO Craiova, câine rău pentru Dinamo

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 04 noiembrie 2019

CS Universitatea Craiova n-a avut nicio emoție în fața lui Dinamo, la Severin, și a câștigat cu 4-1, după o dublă a lui Andrei Ivan și reușitele lui Ivanov și Mihăilă. De partea cealaltă, a înscris Dan Nistor. 

„Juveții” din ofensiva lui Piți au făcut spectacol azi și i-au readus în beznă pe „câini”, trădați de propria apărare

Dinamo a fost KO încă din prima repriză, revenind la stilul păgubos prestat în perioada când se juca fotbal cu „lanterna roșie" în brațe. „Câinii" au mers cu covrigi-n coadă la Severin, iar de invincibilitatea creată în ultimele două luni de Uhrin s-a ales praful. 

Cu spații mari între jucători, fără nicio idee defensivă, cu greșeli uriașe ale apărătorilor ce-au trădat echipa, Craiova a defilat. Chiar dacă Dinamo a avut trei situații mari de a marca. La 0-0, asistentul Urzică, neatent oricum pe durata primei părți, a semnalizat ofsaid la reluarea lui Moldoveanu cu capul (11), cu toate că Ion Crăciunescu spunea la pauză că nici vorbă de așa ceva! Perovici (39), bară, și Moldoveanu (45+1), blocat de Vlădoiu, au fost aproape de gol.  

S-a găurit stâlpul 

Defensiva roș-albilor a fost de râs. Altădată stâlpul apărării, Puljici a fost nicăieri, iar Ciobi i-a stat alături la momentele dezastrului. Au ieșit la rampă vechi cunoștințe ale „câinilor". Bărbuț l-a făcut în tușă pe Ioan Filip și-a centrat pentru reușita lui Ivanov (20), după care s-a reinventat Andrei Ivan. Atacantul care de un an și ceva a făcut orice altceva numai goluri n-a produs. 

Dar s-a energizat având în față așa-zisa apărare, amărâtă, a lui Dinamo, permisivă, cu spații generoase, practic, cu pase de gol. Și a oferit spectatorilor tumbele sale, mai vivace decât prestațiile de la revenirea la U Craiova. „Juveții" nu au mișcat în front cu FCSB sau cu CFR Cluj, însă Dinamo i-a invitat, practic, să danseze în iarba udă.  

Frumos pentru 12.342 de oameni ce-au cântat în ploaie 

Fotbalul a fost generos și echilibrat în repriza secundă. Andrei Ivan și Mihăilă au fost blocați in extremis, iar Vlădoiu i-a băgat pe „câini" în joc, greșind în fața lui Brito, iar Nistor (57) dovedind că e locomotiva lui Dinamo. Uhrin a mers pe ideea „Ori la bal, ori la spital". 

Cum apărarea a tremurat, a atacat cu trei vârfuri în ultima jumătate de ceas. Că tot veni vorba de acest detaliu: Avram și asistentul Urzică n-au văzut că la tentativa de centrare a lui Ivan (64), mingea i-a lovit mâna lui Popescu în careul dinamovist, jucătorul fiind la aproape doi metri în fața atacantului. 

Puljici (71) a prins o seară mizerabilă, a dat cu piciorul unei șanse uriașe de a crea un final de joc incendiar. Nistor (76) a șutat inteligent din lovitură liberă, dar Pigliacelli a simțit la fel de bine. Mihăilă (86) a dovedit că este în vână, punctând în al doilea meci la rând, cu o reușită ce i-a încununat o prestație de aplauze din partea lui Piți et Co. 

13 luniau trecut de la precedentul gol într-un meci oficial al lui Andrei Ivan, când marcase pentru România U21 în victoria cu 2-1 din Portugalia

6 meciuri consecutivefără eșec bifase trupa lui Uhrin până aseară, în ambele competiții interne, dintre care 5 victorii

4 goluria reușit Ivan contra "câinilor", cele mai multe împotriva unui adversar din Liga 1, doar cu Voluntari a reușit la fel de multe

Craiova urcă pe locul 3, cu 27 de puncte, în timp ce Dinamo ocupă poziția a 9-a, cu 20 de puncte.

Craiova - Dinamo 4-1

12.342 de spectatoriau fost prezenți pe stadionul din Severin

Echipele de start: 

Craiova: Pigliacelli - Ș. Vlădoiu, Acka, Ferreira, Bancu - Ivanov, Cicâldău, Cosic - Bărbuț, A. Ivan, Mihăilă  
Rezerve: I. Popescu, Martic, Vătăjelu, Qaka, Zakaric, Al. Ioniță, Nițu 
Antrenor: Victor Pițurcă 

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Moura - Mrzljak, I. Filip - Brito, Nistor, Moldoveanu - Perovic 
Rezerve: Straton, R. Grigore, Bejan, Corbu, Răuță, Montini, D. Popa 
Antrenor: Dusan Uhrin

Arbitru: Marius Avram / A1: Vladimir Urzică / A2: Mircea Orbuleș / Observator: Marian Salomir
Stadion: „Municipal”, Severin

Vezi și: 

CRAIOVA - DINAMO // Grijile lui Victor Pițurcă s-au mutat în apărare înaintea derby-ului cu Dinamo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.