Box

EXCLUSIV Ronald Gavril analizează lupta dintre Canelo și Kovalev: „Taurul a răpus toreadorul” + Anunț în fața românilor: „Asta mi-a promis Mayweather”

Articol de Alin Grigore  —  Wednesday, 06 November 2019

Pugilistul român Ronald Gavril (33 de ani), stabilit în SUA, a fost prezent la victoria mexicanului Saul Canelo Alvarez (29 de ani) în fața rusului Sergey Kovalev (36 de ani), meci care a contat pentru centura WBO. Ronald a analizat meciul pentru GSP.ro.

„A fost un meci care va intra în istoria boxului cu siguranță. S-au luptat doi pugiliști de cea mai mare clasă, unul la final de carieră, iar celălalt în cea mai bună formă a sa. Meciul a semănat cu unul în care toreadorul e răpus de taur. Canelo și Sergey au demonstrat încă o dată cât de frumos poate fi acest sport dus la nivel de artă. Am văzut o defensivă activă din partea lui Canelo. De partea cealaltă, am văzut un adevărat scrimeur care a făcut față cu brio atacurilor foarte bine gestionate de mexican.

În final a a învins cel care și-a stăpânit mai bine emoțiile. Chiar dacă e mai tânăr, Canelo a învins prin atitudinea și deplasarea foarte bune. A fost o adevărată  lecție de box pentru generațiile viitoare”, a declarat Ronald Gavril pentru GSP.ro. 

Canelo a pierdut doar cu Mayweather

Singurul meci pierdut de Canelo în carieră a fost în fața lui Floyd Mayweather, în septembrie 2013. Ronald a vorbit și despre acea partidă. 

„În cazul meciului dintre Canelo și Mayweather vreau să remarc un singur aspect: stilul lui Floyd de a boxa. E un artist cu mănuși. Un asemenea om nu are cum să piardă niciodată în fața oricărui alt stil de box. 

Mulți vor spune că lucrurile ar sta altfel dacă s-ar lupta acum și sunt de acord cu asta, pentru că în box evoluăm ca și în viață. Eu personal nu cred că ar fi putut învinge taurul în acest caz”, a adăugat Ronald Gavril. 

„Le promit românilor că voi face tot posibilul să demonstrez curajul și puterea poporului nostru de a reuși și o să cuceresc titlul de campion mondial. Chiar am vorbit acum cu Floyd și mi-a promis că voi lupta anul acesta, în decembrie. Până la această oră nu știu nici adversarul, nici data meciului”
Ronald Gavril

Ronald Gavril după o victorie

56 de meciuria luptat Canelo, reușind 53 de victorii (36 prin KO), două remize și o singură înfrângere în fața lui Mayweather

Vezi și:

VIDEO + FOTO Saul Canelo Alvarez, noul campion WBO la categoria semigrea! KO violent reușit în meciul cu  Sergey Kovalev

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.