Nationala

8 zile până la România - Suedia // Selecționerul Suediei pune deja placa rasismului din România: „În mod normal nu înjur”

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 07 noiembrie 2019

Janne Andersson, selecționerul Suediei, a prezentat lotul de 25 de jucători pentru meciul cu România, decisiv pentru calificarea la EURO 2020.  

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională și va fi transmis pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

După ce norvegienii au vorbit foarte mult de rasism la meciul de luna trecută, contestând regulamentul UEFA, care a permis FRF să invite 30.000 de copii pe Național Arena la o partidă care ar fi trebuit să se joace cu porțile închise, suedezii reiau acest subiect chiar înaintea reunirii. 

Miercuri, la conferința în care selecționerul Janne Andersson a prezentat grupul de 25 de jucători pentru partida din 15 noiembrie, jurnaliștii scandinavi l-au întrebat dacă va discuta cu fotbaliștii săi despre rasismul din România. 

„Arbitrii decid dacă o partidă poate fi suspendată sau nu” 

„Sigur că vom vorbi, îi vom informa pe băieți încă de luni, când ne vom întâlni, și vom analiza cu ei toate posibilitățile. Dar am încredere că arbitrii vor lua cea mai bună hotărâre. Ei decid dacă o partidă poate fi suspendată sau nu într-un asemenea caz”, a declarat antrenorul nordic. 

Andersson a atras atenția: „E ceva foarte urât. Uitați-vă ce s-a întâmplat week-end-ul trecut cu Balotelli! Oameni de acest gen vin pe stadioane să vadă meciuri de fotbal și se poartă astfel...”.  

S-a enervat și a spus: „E al naibii de bine când se oprește jocul. În mod normal nu înjur, dar o fac când aud de rasism”. 

În lotul galben-albaștrilor, sunt trei fotbaliști de culoare: Robin Quaison (origini ghaneze), Alexander Isak (Eritreea) și Ken Sema (rădăcini congoleze). 

Trei debutanți. Cel mai tânăr e și cel mai în formă 

Suedezii au chemat 25 de jucători, dintre care trei sunt debutanți: fundașul Gagliolo (29 de ani, Parma), mijlocașul Svanberg (20, Bologna) și aripa dreaptă Kulusevski (19, împrumutat de Atalanta la Parma). Cel mai tânăr este și cel mai în formă. Kulusevski e deja important la echipa sa: titular în toate cele 11 etape din Serie A, având două goluri și cinci pase decisive. 

„Gagliolo m-a anunțat chiar în timpul antrenamentului că suntem amândoi convocați. Nu l-am crezut, am fost convins că glumește. În vestiar, am văzut că era adevărat”, a povestit Dejan. „De mic visam să joc pentru echipa națională. Merit să fiu acolo”. 

LOTUL SUEDIEI 

Portari: R. Olsen (Cagliari), Nordfeldt (Swansea), Johnsson (FC Copenhaga); 
Fundași: Granqvist (Helsingborgs), Lustig (Gent), Lindelöf (Man. United), Helander (Rangers), Bengtsson (FC Copenhaga), Jansson (Brentford), Danielson (Djurgården), Gagliolo (Parma); 
Mijlocași: S. Larsson (AIK), Ekdal (Sampdoria), Forsberg (RB Leipzig), G. Svensson (Seattle Sounders), K. Olsson (Krasnodar), Sema (Udinese), Tankovici (Hammarby), Svanberg (Bologna), Kulusevski (Parma); 
Atacanți: Berg (Krasnodar), Quaison (Mainz), Isaac (Real Sociedad), Guidetti (Alaves), S. Andersson (Union Berlin).

VEZI ȘI:

8 zile până la România - Suedia // Thomas Ravelli este convins: „Suedia va obține remiza la București”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.