Handbal

Caută puncte pentru Main Round! CSM București - Esbjerg, meci cu miză mare pentru „tigroaice”

Articol de Marian Ursescu  —  vineri, 08 noiembrie 2019

CSM București joacă duminică un meci extrem de important în economia grupei. Punctele cu Esbjerg contează și în faza a doua a competiției

  • CSM București - Esbjerg se joacă duminică, de la ora 14:30, în Sala Polivalentă din București și va fi transmis pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport. 

Meciuri vitale pentru CSM București întâlnirile rămase de disputat în grupa B a Ligii Campionilor. Disputele cu Esbjerg și Rostov Don le pot aduce „tigroaicelor” puncte extrem de importante pentru faza a doua a competiției. 

„Pentru mine e important să continuăm ceea ce am început în acest sezon, să ne păstrăm spiritul și atitudinea. Sigur că și punctele contează”, spune antrenorul CSM-ului, Adrian Vasile. 

CSM vine după semieșecul de la Brașov, rezultatul de egalitate cu Corona din campionat, dar vicecampioana încearcă să păstreze doar punctele bune din acea dispută. 

„Înfrângerile ca și victoriile fac parte din viața noastră de zi cu zi. Nu avem timp să ne lamentăm și să ne plângem că am făcut egal. Important e că au revenit Neagu și Lekici, că de acum avem mai multe soluții în joc și că trebuie să arătăm mai bine de la meci la meci”, subliniază tehnicianul „tigroaicelor”. 

Adversar incomod 

Esbjerg, campioana Danemarcei, e o echipă de luat în seamă.  

„Au jucătoare cu mare experiență internațională. Am vorbit cu fetele, știm că și la ele am avut foarte multe probleme. Este o formație disciplinată, care joacă un handbal de înalt nivel. Trebuie să ne facem jocul nostru de apărare, să oprim acțiunile lor fiindcă altfel devin foarte periculoase”, consideră Adi Vasile. 

Esbjerg a câștigat pe teren propriu cu Rostov Don, iar în campionatul Danemarcei are nu mai puțin de 12 victorii consecutive, fiind lider autoritar.  

Denisa, din nou „jucătoarea etapei” 

Denisa Dedu a fost desemnată de către site-ul Federației Europene de Handbal jucătoarea etapei a 4-a în Liga Campionilor.  

Prestația sa de la Lublin, acolo unde a avut un procentaj al mingilor apărate de 53%, i-a convins pe fani să o voteze drept MVP-ul rudei. Denisa a mai câștigat același titlu și în prima etapă, atunci când CSM a câștigat chiar în Danemarca, în fața celor de la Esbjerg. În etapa a doua, când CSM a terminat la egalitate cu Rostov Don, jucătoarea etapei a fost votată o altă „tigroaică”, Andrea Lekici. În runda a treia, trofeul a fost atribuit franțuzoaicei Grace Zaadi, de la Metz.  

Clasament grupa B  

1. CSM București 4 3 1 0 110-83 7 
2. Rostov Don 4 2 1 1 114-101 5 
3. Esbjerg 4 2 0 2 107-106 4 
4. MKS Lublin 4 0 0 4 81-122 0 
* primele trei clasate se califică în Main Round 
 

Etapa a 5-a: sâmbătă, 19:30: MKS Lublin-Rostov Don, duminică: CSM-Esbjerg 

VEZI ȘI: 

CSM BUCUREȘTI - ESBJERG // Adrian Vasile dă din casă: „Cristina Neagu va juca, dar nu 60 de minute. Ar fi o greșeală din partea mea”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.