Liga 1

FC BOTOȘANI - FCSB 0-2 // FOTO+VIDEO Moda în antrenorat: Bogdan Vintilă » A patra victorie consecutivă

Articol de Remus Răureanu  —  Saturday, 09 November 2019

FC Botoșani a primit vizita celor de la FCSB, sâmbătă, în cadrul etapei #16 din Liga 1, dar nu a putut trece de roș-albaștri. Echipa lui Bogdan Vintilă s-a impus cu scorul de 2-0. 

Tehnicianul pe care Becali l-a recrutat de la nivelul juniorilor n-avea un CV demn de cel mai bogat club românesc, dar bifează o serie grozavă, opt meciuri la rând fără eșec în campionat, și își conduce echipa în calculele pentru titlu. 

Coman are o valoare de piață pe care și-o închipuie Becali, de zeci de milioane de euro, și o valoare concretă, convertită etapă de etapă în puncte prin care FCSB continuă să fie o concurentă în cursa pentru câștigarea campionatului. La Botoșani, într-o partidă în care vârful titular, Hora, a jucat slab o repriză, Florinel a rezolvat problemele cu o execuție surprinzătoare, un amestec de talent, instinct și noroc. 

El a executat pe colțul portarului o lovitură liberă din stânga, dintr-un unghi închis, și l-a păcălit pe Papp. Goalkeeperul Botoșaniului nu era hotărât dacă să aștepte o centrare ori să-și apere bara din dreapta și n-a mai avut timp să se hotărască, din cauza forței din șutul lui Coman. Golul a făcut diferența în prima repriză, o bucată din meci în care formația lui Croitoru a jucat așa cum se așteaptă lumea de la ea, spectaculos și cam risipitor. Ongenda a executat fantastic o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a urcat peste zid, apoi a coborât și a izbit bara. Bălgrădean a avut noroc, Pap și-a îngropat echipa cu tremurul de la golul lui Coman. 

Portarul a șubrezit formația-gazdă, Keyta le-a dat moldovenilor lovitura finală, tocmai în cel mai convenabil moment al lor din tot meciul. Planic fusese eliminat la al doilea „galben”, botoșănenii urcaseră în terenul roș-albaștrilor și mai sperau să întoarcă rezultatul când Keyta le-a oferit bucureștenilor ocazia pentru al doilea gol.  

Extrema care aduce un pic cu Cesinha, doar că n-are valoarea brazilianului, a pierdut mingea în fața lui Tănase, a cărui pasă a pornit rapid și precis către Gnohere. Și cu kilogramele în plus, „Bizonul” a dus cursa scurtă și a marcat. 
El și Coman au mai adunat trei puncte și FCSB rămâne un pericol pentru campioana din ultimii doi ani, CFR.  

Progresul roș-albaștrilor e realizat de un lot bun și de un antrenor subestimat din cauza istoricului fără mare valoare. La 47 de ani, Vintilă antrena copii într-un club minuscul. Becali l-a avansat pe banca celei mai scumpe formații din România și fostul portar arată că are mai multe idei bune decât are elemente în CV. 

FINAL » FC BOTOȘANI - FCSB 0-2

ECHIPELE DE START:

FC BOTOȘANI: Pap - Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu - Papa, Rodriguez - Ashkovski, Ongenda, Keyta - Chalkiadakis
REZERVE: Brînză, Kolesovs, Patache, Cascini, Andronic, Moussa, Ofosu
ABSENȚI: M. Roman I (fără drept de joc) 
ANTRENOR: Marius Croitoru 

ECHIPA DE START FCSB: Bălgrădean - Creţu, Planic, Cristea, Panţîru - O. Popescu. D. Nedelcu - Man, F. Tănase, F. Coman - Hora 
REZERVE: A. Vlad - Manea, Gnohere, Moruţan, Soiledis, Vînă, Chorbadzhiyski
ABSENȚI: Momcilovici, Cl. Belu, Al. Stan, L. Filip, Pintilii (accidentați), Gikiewicz (fugit) 
ANTRENOR: Bogdan Vintilă 

Stadion: Municipal (Botoșani) 
Arbitru: Iulian Călin (Argeș) // Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare), George Neacșu (Argeș)

FCSB speră să mențină seria celor opt meciuri fără înfrângere în Liga 1 și să se întoarcă de la Botoșani cu toate cele trei puncte. O victorie în Moldova i-ar apropia pe FCSB din nou la un punct de Astra Giurgiu, echipa de pe locul 3.  

De cealaltă parte, FC Botoșani are nevoie de un succes pentru a continua să se lupte în continuare pentru un loc în play-off. Înaintea acestei întâlniri, moldovenii ocupă locul 7, având cu un punct mai puțin față de Gaz Metan Mediaș, ocupanta ultimului loc din play-off. 

VIDEO // Declarațiile lui Marius Croitoru înainte de meci

VIDEO // Declarațiile lui Bogdan Vintilă înainte de meci

VIDEO // Declarațiile lui Dennis Man înainte de meci

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.