Handbal

CSM București-Esbjerg 21-25 // Se complică lucrurile pentru CSM București » Cum a reușit Esbjerg să le anihileze pe Neagu și Lekic

Articol de Marian Ursescu  —  Sunday, 10 November 2019

CSM București a pierdut surprinzător pe teren propriu în fața campioanei Danemarcei, Esbjerg, 21-25, chiar dacă le-a avut în teren și pe Cristina Neagu, și pe Andreea Lekic. Dacă nu vor câștiga la Rostov, bucureștencele merg în Main Round cu doar trei puncte.

O singură dată a condus pe tabelă CSM București, în meciul cu Esbjerg, campioana Danemarcei. În rest, a trebuit ca bucureștencele să alerge exasperant în spatele unei echipe precise în apărare, care a speculat parcă fiecare greșeală a gazdelor, în atac.

Cine se aștepta ca după revenirea Cristinei Neagu și a Andreei Lekici, forța ofensivă a CSM București să scadă? CSM București s-a chinuit în atac, negăsind calea spre gol. Apărarea 5+1 a danezelor, cu extrema Sanna Solberg avansată, le-a dat mari bătăi de cap româncelor. Esbjerg s-a distanțat pe tabelă la 11-6, concretizând pasele la adversar și alte greșeli tehnice ale "tigroaicelor".

Într-o răbufnire de orgoliu, CSM a egalat însă la 11, după cele mai bune șase minute din meci. Danezele au intrat însă la pauză tot în avantaj, 13-12, dar unul fragil, ușor de recuperat.

Grubisici a făcut minuni, dar degeaba

În partea a doua, jocul CSM-ului a rămas la fel de haotic în faza ofensivă. Apărarea a dus greul, dar tot Esbjerg a impus ritmul. Antrenorul Adi Vasile nu a găsit soluții să o anihileze pe Kristine Breistol, norvegianca de 1,93 metri, care a marcat de 7 ori, în ciuda prestației excelente a Jelenei Grubisici. Croata a fost cea mai bună jucătoare a CSM-ului, dar Jelena nu a putut decât să apere mingi, nu să și înscrie în poarta daneză. La CSM, nicio jucătoare nu s-a ridicat în atac la pretențiile dorite, poate doar pivotul Dragana Cvijici și centrul Elizabeth Omoregie.

Vicecampioana României pierde, 21-25, și ratează șansa de a aduna încă două puncte la zestrea pentru Main Round. Esbjerg și-a luat punctele pierdute în Danemarca și are acum 4 puncte cu care va merge în faza a doua a competiției. Pentru CSM rămâne șansa de a mai câștiga ceva la Rostov, pe terenul finalistei Ligii Campionilor, dar misiunea va fi infinit mai grea. Rostov a câștigat în etapa a 5-a, 30-20 la Lublin, cu MKS Perla, campioana Poloniei. 

Clasament

1. Rostov Don  7p
2. CSM București  7p
3. Team Esbjerg  6p
4. MKS Lublin  0p
* primele trei clasate sunt calificate în Main Round

Ultima etapă: Rostov-CSM (16 noiembrie), Esbjerg-Lublin (17 noiembrie)

CSM București 21
Omoregie 5, Cvijici 4, Neagu 3, Chiper-Moisă 3, Lekici 2, Pintea 2, Torstensson 1, Grbici 1. Antrenor: Adrian Vasile

Team Esbjerg 25
Breistol 7, Frey 5, Polman 4, L. Jorgensen 3, M. Jacobsen 2, S. Solberg 2, Danielsson 1, Frafjord 1. Antrenor: Jesper Jensen

Citește și: 

Schimb spectaculos făcut între Vâlcea și Craiova!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.