Liga 1

CFR CLUJ // EXCLUSIV George Țucudean, la un pas să se lase la 28 de ani: „Mai încerc o singură dată!”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  miercuri, 13 noiembrie 2019

George Țucudean (28 de ani, atacant), fotbalistul lui CFR Cluj, va face pregătirea din ianuarie, cu scopul de a se reapuca de fotbal. Are de gând să renunțe definitiv în cazul în care va mai simți palpitații.

Revenirea în fotbal a lui Țucudean încă nu e certă, deocamdată e clar doar că atacantul se va antrena din nou la începutul anului următor. Dacă va mai ajunge să joace în meciuri oficiale depinde de starea pe care o va avea George în cantonamentul din iarnă.

El le-a transmis oamenilor din club că nu se simte convins că va reuși să continue cariera: „Dacă mai simt o singură dată palpitații, renunț definitiv să mai joc!". 

Stagiul de pregătire va constitui, așadar, un test pentru Țucudean, ca să-și dea seama dacă mai e în stare să joace fotbal ca profesionist. El a rămas speriat de când palpitațiile l-au determinat să ia câteva pauze și apoi să se oprească de tot, pentru un termen mai lung.

I-a fost făcută și o intervenție la inimă, o ablație, la un spital din Viena. Tratamentul acesta l-a încurajat să mai joace un pic, pe urmă s-a oprit din nou. Din august a pus stop, de când a bifat 22 de minute în returul cu Slavia Praga, din play-off Champions League.

Pentru că a rămas tentat să mai joace fotbal, George va mai face în ianuarie o încercare, în cantonamentul programat în Spania, la Oliva Nova.

„E precum Cristiano Ronaldo pentru CFR”

Pentru Dan Petrescu, reintegrarea lui Țucu în echipă ar avea valoarea unui supertransfer. Antrenorul l-a complimentat pe atacant și în perioada în care acesta era mai preocupat de investigații medicale decât de antrenamente: „E precum Cristiano Ronaldo pentru CFR, absența lui mă afectează enorm!". 

Randamentul internaționalului român față de al înlocuitorilor lui confirmă complimentul din partea lui Petrescu. George a marcat 18 goluri în sezonul trecut, în care a fost golgeterul Clujului. În locul lui au apărut Rondon și Traore. Venezueleanul a adunat 6 meciuri în  Liga 1 și nu a marcat niciun gol, ivorianul a apărut tot în 6 partide și a înscris de două ori. Niciunul nu s-a impus ca un titular incontestabil.

4 titluri de campionare Țucudean: unul cu FCSB, unul cu Viitorul și două cu CFR

10 selecțiia adunat Țucudean și a marcat de trei ori pentru națională. În Liga Națiunilor a înscris două goluri, la 2-2 în Serbia și la 1-0 în Muntenegru

Din plăcere 

Țucudean pierde salariul de 20.000 de euro lunar dacă se retrage din fotbal, însă nu acesta e motivul pentru care atacantul își dorește să mai joace fotbal.

Familia lui are o avere între 25 de milioane și 35 de milioane de euro, potrivit unei estimări a revistei Capital, deci banii nu constituie o grijă pentru George. 

Încă nu a renunțat defintiv la carieră doar pentru că i-ar plăcea să mai joace fotbal. La 28 de ani, ar mai avea patru sau cinci sezoane în care să evolueze la un nivel bun.

VEZI ȘI:

Europa a relansat Liga 1! Cum a recuperat FCSB 9 puncte în lupta împotriva campioanei României

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.