Tenis

TURNEUL CAMPIONILOR 2019 // VIDEO Dominic Thiem scrie istoria! E primul semifinalist de la Londra și singurul care îi bate pe Federer și Djokovic la competiția din finalul anului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 13 noiembrie 2019

Austriacul Dominic Thiem (5 ATP) l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (2 ATP), scor 6-7(5), 6-3, 7-6(5), și e primul calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra. 

  • Toate meciurile de la Turneul Campionilor sunt în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport 2 și Look Sport. 

Surprizele se țin lanț la ultimul mare turneu al anului. Liderul mondial Rafael Nadal a pierdut fără drept de apel în fața neamțului Zverev, scor 2-6, 4-6, dar adevărata revelație este Thiem.  

Austriacul a devenit primul jucător care îi învinge pe Federer și Djokovic la competiția de final de an. Marți seară, Thiem a dat dovadă de o forță mentală incredibilă în fața lui Nole. Sârbul a câștigat actul inaugural la tie-break, dar n-a făcut față atacurilor năprasnice ale lui Dominic în continuare.  

Thiem a terminat meciul cu 50 de lovituri câștigătoare, față de doar 28 ale lui Djokovic, și e primul jucător calificat în semifinale. Pentru celălalt loc se bat joi în meci direct Roger Federer și Novak Djokovic.  

„Sincer, a fost incredibil! Au fost secvențe în care lovea mingea cât de tare putea, cu forță maximă, și prindea terenul. Nivelul lui e uriaș, de netrecut astăzi!” - Djokovic despre Thiem

Situația grupelor la Turneul Campionilor

Grupa A 

JucătorMeciuriSetaverajPuncte
1. Alexander Zverev12-01
2. Stefanos Tsitsipas12-01
3. Rafael Nadal10-20
4. Daniil Medvedev10-20

Grupa B 

JucătorMeciuriSetaverajPuncte
1. Dominic Thiem24-12
2. Novak Djokovic 23-21
3. Roger Federer22-21
4. Matteo Berrettini 20-40

Vezi și: 

VIDEO Rafael Nadal, iritat la conferința de presă de la Londra: „O întrebare de rahat!” versus „Aștept scuze!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.