Nationala

ROMÂNIA - SUEDIA // Cosmin Contra, decizie de ultimă oră » L-a lăsat pe Andrei Burcă în afara lotului: CFR a înroșit telefoanele la FRF!

Articol de Justin Gafiuc  —  Friday, 15 November 2019

Cosmin Contra (43 de ani), selecționerul României, a luat decizia de a nu-l include în lot pe Andrei Burcă (26 de ani, fundaș central), fotbalistul celor de la CFR Cluj, pentru partida cu Suedia. Clubul din Gruia a luat foc la auzul veștii!

Cu doar câteva ceasuri înaintea partidei decisive cu Suedia, selecționerul a luat încă o decizie care creează tensiune în vestiarul naționalei.

După episoadele Mitriță, Radu și înjurăturile la adresa lui Pușcaș, care au produs stupoare, selecționerul mai adoptă încă o decizie controversată, care tulbură liniștea reprezentativei cu numai câteva ore înaintea duelului decisiv cu Suedia. 

Este vorba despre faptul că a decis să-l lase complet în afara lotului pe Burcă, singurul jucător dintre cei convocați care nu va apărea pe foaia de joc a meciului de diseară! 

Contra a avut de ales între Iulian Cristea și stoperul lui CFR Cluj, preferând finalmente să-l păstreze în cărți pe fundașul de la FCSB. 

CFR și-a pierdut răbdarea

Surse de la lot indică faptul că Burcă ar fi fost șocat și debusolat de decizia neașteptată a antrenorului, iar oameni din conducerea lui CFR Cluj ar fi luat foc la aflarea veștii, înroșind deja telefoanele cu federația pentru a cere explicații plauzibile vizavi de trimiterea în tribună a jucătorului.

Scena se întâmplă într-un moment în care Burcă a prins un sezon excelent până acum în tricoul campioanei, a avut prestații remarcabile inclusiv în cupele europene, dar selecționerul n-a găsit încă prilejul să-i ofere debutul la echipa națională.

Mai mult, l-a ignorat la „dubla" naționalei din urmă cu o lună, când l-a chemat de urgență doar forțat de împrejurări, după accidentarea lui Chiricheș în Feroe. Iar acum îl aduce la lot și-l lasă în afara foii de joc!

Andrei Burcă, la prezentarea de la CFR

ROMÂNIA - SUEDIA » ECHIPELE PROBABILE

România: Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, A. Rus, Bancu - T. Băluță, R. Marin - Deac, Stanciu, Mitriță - Pușcaș 
Rezerve: Lung jr., F. Niță, Toșca, F, Coman, I. Hagi, Keșeru, Nistor, Cristea, Alibec, Budescu, Mogoș, Cicâldău 
Antrenor: Cosmin Contra

Suedia: Olsen - Lustig, Lidelof, Granqvist, Bengtsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Quaison, Berg 
Rezerve: Danielsson, Guidetti, Johnsson, Svensson, Helander, Isak, Kraft, Gagliolo, Tankovici, S. Andersson, Sema, Nordfeldt
Antrenor: Janne Andersson

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA // VIDEO+FOTO Cosmin Contra, iritat când a fost întrebat despre neconvocarea lui Ionuț Radu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.