Nationala

ROMÂNIA - SUEDIA // FOTO Vasile Mogoș, eroare decisivă la debutul în națională + Cum am luat golurile, fază cu fază

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 15 noiembrie 2019

Vasile Mogoș a avut un debut nefast în meciul dintre România și Suedia, din preliminariile pentru EURO 2020. 

Ciprian Deac a pierdut mingea la centrul terenului, Mogoș a încercat să-l dubleze, dar fără nicio șansă. 

Fundașul nostru dreapta, preferat de Contra în defavoarea lui Romario Benzar, l-a scăpat din marcaj pe Forsberg în minutul 18 și suedezul a centrat în careu. 

Mingea a ajuns pe capul lui Berg, aflat între fundașii centrali Rus și Nedelcearu, care n-au făcut marcaj. Suedezul a înscris fără nicio emoție. 

În prima repriză, Vasile Mogoș a mai pierdut prim-planul în câteva faze, dar, din fericire, acest lucru nu s-a mai văzut pe tabela de marcaj. 

Mogoș a fost convocat în premieră la „dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia, din luna octombrie, dar nu a fost introdus niciun minut pe teren.

Cum am primit golul de 0-2

La golul de 0-2, suedezii au pasat perfect în treimea noastră, fără ca „tricolorii” să reacționeze în vreun fel. În minutul 34, Berg a pasat în dreapta, iar de aici mingea ajuns la limita careului de 16 metri, la Quaison, însă Rus a stat departe de suedez și i-a dat posibilitatea să paseze mai departe. 

Balonul a ajuns înapoi la Berg, care a intrat în careu fără ca Nicolae Stanciu să coboare cu el, suedezul fiind jucătorul direct al românului la această fază.

Echipa de start a României: Tătărușanu - Mogoș, Rus, Nedelcearu, Bancu - Deac, Stanciu, Băluță, Mitriță - Pușcaș, Keșeru

Imnul României cântat de 45.000 de oameni înaintea meciului cu Suedia

CINE E VASILE MOGOȘ

Plecat de la vârsta de 6 ani din România în Italia, unde s-a stabilit cu familia, tata, mama, fratele și cele trei surori, Vasile Mogoș a luat-o de jos în fotbal, din liga a cincea. Acum joacă la Cremonese, în Serie B.

Mogoş a ajuns în Italia în 1999 şi a început fotbalul la o academie din San Damiano. În toată cariera a evoluat doar în ligile inferioare din Italia, la Asti, Real Vicenza, Delta Port Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana, Ascoli şi, acum, la Cremonese. 

Fotbalistul a fost la un pas să ajungă la FC Vaslui, în 2007, fiind dorit de Dorinel Munteanu, dar transferul a căzut.   

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.