Nationala

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // FRF joacă la două capete pentru înlocuirea lui Contra: Gică Hagi și Dan Petrescu, numele dorite

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 16 noiembrie 2019

România a pierdut cu Suedia, scor 0-2, și a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice. „Tricolorii” păstrează o șansă prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde vor întâlni Scoția sau Islanda în semifinale. Meciul va fi în deplasare. 

Șefii federației sunt de câteva săptămâni în contacte directe cu antrenorii de la CFR Cluj și Viitorul pentru a asigura succesorul lui Contra. Favoritul FRF e „Bursucul”!

Plecarea lui Contra de la cârma naționalei e aproape o certitudine, selecționerul își finalizează contractul cu FRF în decembrie și ar mai fi de rezolvat doar dilema dacă va fi păstrat sau nu și pentru barajul din Liga Națiunilor programat în martie, deși surse apropiate FRF susțin că aproape sigur "Guriță" va fi anunțat că se renunță la serviciile lui imediat după meciul cu Spania. 

Federația s-a mișcat din timp în culise și a avut deja contacte clare cu doi potențiali succesori. Este vorba despre Hagi și Dan Petrescu. Discuția cea mai punctuală s-a desfășurat cu actualul tehnician al lui CFR Cluj. Surse GSP indică faptul că, în urmă cu circa o lună și jumătate, șefii federației au avut o întrevedere cu "Bursucul" chiar la Cluj, cu ocazia meciului pe care naționala feminină l-a disputat pe Someș cu Belgia! „Au ajuns inclusiv la detalii financiare!”, susțin sursele Gazetei. 

Încă o încercare la antrenorul campion 

Pe de altă parte, Hagi ar fi dispus și el să preia naționala și să uite de vechile tensiuni cu Burleanu. Dar cu "Regele" nu s-ar fi ajuns atât de departe cu discuțiile. Federația încearcă, practic, să lucreze în paralel pe axa Cluj – Constanța, punându-l în capul listei pe Petrescu, pe care a mai încercat o dată să-l aducă, dar antrenorul a fost blocat de CFR Cluj. FRF a ajuns astfel, în urmă cu doi ani, la soluția Contra. 

Imnul României cântat de 45.000 de oameni înaintea meciului cu Suedia

VEZI ȘI: 

„Tricolorii” merg la barajul din Liga Națiunilor! Cine sunt cele două adversare pe care le pot întâlni în drumul spre EURO 2020

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.