Nationala

Opinie Marius Mărgărit » Descalificare. La locul de muncă

Articol de Marius Mărgărit  —  duminică, 17 noiembrie 2019

Nu e nimic nou. Am mai ratat o calificare, dar data viitoare trebuie să...bla...bla...bla. Noroc că ne-au calificat în play-off-ul Ligii Națiunilor alții, Cehia și Austria. 

Cel mai grav, dacă poate fi ceva mai grav decât indolența jucătorilor, în fața a 50.000 de oameni, când ne-a ridiculizat Suedia, mi se pare lipsa de reacție a lui Contra. 

E final de preliminarii de exemplu, se trage linie, se socotește, Cosmine! Ok, n-avem jucători, stranierii freacă băncile pe afară, la adăpostul confortabil al salariilor de sute de mii de euro, nivelul Ligii 1 e mult prea slab, copiii minune de la U21 sunt prea cruzi etc.  Câte bube rele, toate-n... știți vorba aia din popor. 
 

Și totuși, Cosmine, noi te știam profi, un motivator, un gladiator care poate să trezească și orgoliile în moarte clinică. După meciul cu Suedia ne explicai cum ne-au blocat vikingii peste tot, de parcă Berg și ai lui veneau din altă galaxie. Nu i-ai văzut, nu i-ai analizat?! Nu, e clar, Janne Andresson e de vină, și-a găsit bătrânul să joace altfel taman cu noi. Aia cu rasismu' a fost o fumigenă. De fapt, a fost terorism fotbalistic. Ei știau totul despre noi, noi nimic. 

Apoi, pe final, l-ai băgat pe Alibec. Aici m-ai pierdut. Ce mai caută băiatul ăsta la lot după ce a zis că nu i-ai spus nimic, ci l-ai trimis în teren "să încerce să facă ceva". Cum să te sape așa? Era minutul 73. Adică nici tu nu mai credeai, Cosmine?!

Eu zic că sunt două variante: Alibec a mințit, la fel ca și Manea sau Deac, în Muntenegru, când au spus că nu știau că ne trebuia o victorie la două goluri ca să prindem urna a treia valorică în preliminariile Euro. 

Sau Alibec n-a mințit și atunci "indicația" asta, abisul ăsta tehnico-tactic, sună a descalificare la locul de muncă, Cosmine. Unii te susțin, alții te vor plecat. Eu zic doar că asta era treaba ta, să-i faci pe băieții ăștia, plictisiți, suficienți, sau prea necopți, să creadă până la capăt. Să faci ceva să nu fim penibili, chiar și când suntem slabi. 

Match preview Spania - România

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.