Nationala

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // O voce puternică a politicii Suediei, GAFĂ MONUMENTALĂ! „Am reușit! 2-0 cu Ungaria și salt spre Euro”

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 18 noiembrie 2019

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2. Nyamko Sabuni (50 de ani), președintele Partidului Liberal suedez, a fost ironizată de jurnaliștii scandinavi: „Întreaga țară a sărbătorit victoria naționalei împotriva României. Cu o excepție”.

Nyamko Sabuni are 50 de ani, s-a născut la Bujumbura, în Burundi, și, din luna iunie, este președintele Partidului Liberal suedez. Primul lider al unei formațiuni politice provenit dintr-o minoritate etnică.

Absolventa Facultății de Drept a prestigioasei universități Uppsala este o voce puternică a Scandinaviei. Dar fotbalul nu este chiar punctul ei forte. Nu e foarte atentă nici la meciurile propriei selecționate.

„Cu cine am jucat în realitate?"

„Întreaga țară a sărbătorit victoria naționalei împotriva României. Cu excepția lui Nyamko Sabuni", a ironizat-o Aftonbladet, titrând: „Gafa lui Sabuni. Cu cine am jucat în realitate?".

La reuniunea națională a partidului, în Västerås, jurnaliștii nordici povestesc că Sabuni a mulțumit pentru aplauze, a pus mâna pe inimă, apoi a spus: „Da! Suedia a reușit! 2-0 cu Ungaria! Salt spre Campionatul European".

„Tot 2-0 a fost și ultima oară cu Ungaria"

Ziariștii s-au amuzat: „E drept că ultima oară când am întâlnit Ungaria a fost tot 2-0 pentru noi, în urmă cu trei ani. Însă un amical nu are nicio legătură cu un meci decisiv pentru calificarea la Euro, cu triumful din România". 

Mesaj pentru Isak: „Ești rege!"

Politicianul, fost ministru al Integrării și al Egalității de Gen, a comentat și subiectul „rasism": „Unul dintre jucătorii noștri a fost victima rasismului în timpul meciului. Vreau să-i transmitem încurajarea noastră lui Alexander Isak. Ești rege!". 

VEZI ȘI:

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Contra schimbă sistemul și jumătate de echipă: 5 nume noi, printre care Ianis și Răzvan Marin

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.