Campionate

Turcii îl pun la zid pe „Il Luce”: „Şenol Güneş a desființat toate teoriile lui Mircea Lucescu! Una câte una”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 noiembrie 2019

Cotidianul Fotomaç a făcut o comparație între ce a spus Mircea Lucescu (74 de ani) cât timp era selecționer al Turciei și ce a realizat Şenol Güneş (67 de ani), cel care a calificat Semiluna la Euro.

Parcă de-abia așteptau jurnaliștii de la Istanbul să se califice la Euro. Voiau să-i plătească o poliță lui Mircea Lucescu. L-au elogiat pe Şenol Güneş, cel mai important selecționer turc, care a adus medalia de bronz la Mondialul din 2002 și care trimite acum naționala la turneul final.

Cotidianul Fotomaç a criticat aspru tot ce a spus antrenorul român când era pe banca „ienicerilor", făcând o paralelă cu ce a reușit Güneş la lot: 9 victorii în 12 meciuri, trimițând Islanda la barajul Ligii Națiunilor.

Lucescu s-a plâns permanent de lipsa jucătorilor și de lipsa de experiență. Demis în februarie după eșecul din Nations League, a devenit faimos pentru scuzele invocate la înfrângeri. Şenol Güneş a desființat teoriile lui Lucescu una câte una în mai puțin de un an", a scris Fotomaç, care a comparat ce a spus Lucescu cu ce a realizat Güneş.

Lucescu: „Ucraina a avut jucători de la două cluburi. Noi, de la 10-15 echipe. Nu e ușor să ai succes în asemenea condiții. Nu putem forma un grup doar cu fotbaliști de la două, trei formații"
Realizare: Güneş a câștigat cu jucători de la 23 de cluburi. 

Lucescu: „Se simte lipsa noastră de experiență. Am luat goluri cu ușurință, după erori individuale pe pierderea posesiei" 
Realizare: Echipa lui Güneş nu a primit gol în opt din 12 meciuri jucate, a avut succes cu o apărare ce are o medie de vârstă de 21-22 de ani. Sunt doar trei țări mai bune decât noi în preliminarii la acest capitol.  

Lucescu: „Dacă vom continua să folosim străini la cluburi, nu vom mai avea pe cine chema la națională" 
Realizare: Güneş merge la Euro cu tineri talentați. Merih (21 de ani), Zeki (22), Çağlar (23), Ozan Kabak (19), Yusuf (22) și Cengiz (22)

Lucescu: „Trebuie să lucrez cu ce am. În 2002, Galatasaray avea 8 jucători la lot. Nu-i mai găsesc acum. Ucraina are opt titulari formați de mine la Șahtior. Șevcenko antrenează o echipă crescută la Șahtior. Așa mi-aș fi dorit și eu" 
Realizare: Güneş a creat un lot cu jucători de la cluburi din șase țări. 23 evoluează în Turcia.

Lucescu la naționala Turciei

  • 4 victorii 
  • 6 egaluri 
  • 7 eșecuri 
  • 17-25 golaveraj 

Şenol Güneş la naționala Turciei 

  • 9 victorii 
  • 2 egaluri 
  • 1 înfrângere 
  • 22-3 golaveraj

VEZI ȘI:

Belgia - Cipru // Romelu Lukaku are suflet de aur » A cumpărat 5.000 de bilete la ultimul meci din grupă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.