Liga 1

Stanciu îl așteaptă pe Mirel Rădoi la naționala mare: „E șmecher rău! Să vă spun ce făcea la Steaua”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 19 noiembrie 2019

Nicolae Stanciu (26 de ani, mijlocaș ofensiv) a vorbit despre Mirel Rădoi (38 de ani), selecționerul României U21 și fostul său antrenor de la FCSB.

Stanciu a povestit un episod petrecut la Trencin, într-unul dintre primele meciuri ale lui Rădoi pe banca celor de la FCSB, când fostul căpitan al „roș-albaștrilor” i-a montat pe jucători la pauză într-un mod mai puțin obișnuit.

Rădoi este unul dintre cei mai buni și cei mai șmecheri antrenori. Cum îți vorbește, ce cunoștințe are despre fotbal, ce antrenamente face… El nu avea licență atunci (n.r. la FCSB) și cred că asta a fost una dintre cele mai mari probleme. Pe mine m-a cucerit în alea trei sau patru luni cât a stat la Steaua.

Țin minte primul meci din cupele europene, jucam la Trencin. În prima repriză fusesem morți! Jucasem slab rău. Și a intrat în vestiar și noi vorbeam, era gălăgie. A dat un pumn la tabla aia din vestiar și a dărâmat-o pe jos. A zis: «Liniște!» și am tăcut toți”, a declarat Stanciu, pentru Prosport.

Discursul lui Rădoi a dat rezultate atunci, iar FCSB s-a impus la Trencin, scor 2-0, în prima manșă a turului doi preliminar din Champions League, sezonul 2015-2016. Stanciu a marcat unul dintre goluri, dintr-o lovitură liberă.

„După ce vorbea, îți venea să faci orice pe teren. Știa mult fotbal. Nici nu mă mir că are rezultate acum. O să ajungă mult mai sus. Chiar e șmecher rău! Nu permite nicio abatere sau vreun act de indisciplină”
Nicolae Stanciu, fotbalist Slavia Praga

Stanciu și Rădoi au colaborat la FCSB în perioada iulie - noiembrie 2015.

VEZI ȘI:

 Rușinea e completă: ce notă a primit Contra în Gazetă la ultimul meci la „națională”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.