Nationala

SPANIA - ROMÂNIA 5-0 // INTERVIU GSP Rodion Cămătaru, membru în Comisia Tehnică: „M-am simțit umilit ca român!”

Articol de Marius Mărgărit  —  miercuri, 20 noiembrie 2019

Umilință, aceasta a fost senzația trăită la meciul cu Spania de fostul atacant al naționalei, Rodion Cămătaru (61 de ani), acum membru în Comisia Tehnică FRF.

  • România a fost învinsă de Spania, 0-5, în ultimul meci din preliminariile EURO 2020. Astfel, am ratat lamentabil preliminariile, dar vom fi în play-off-ul din Liga Națiunilor, unde vom disputa semifinala în deplasare, cu Scoția sau Islanda
  • Sediul UEFA de la Nyon va găzdui vineri, de la ora 13:00 (live pe gsp.ro și pe ProTV), tragerea la sorți a play-off-ului din Liga Națiunilor, unde România a prins ultimul loc

- Domnule Cămătaru, ce ar mai fi de spus după meciul cu Spania?  
- E greu să mai zici ceva. Eu n-am fost cu echipa, sunt în convalescență după o operație. Am văzut jocul la televizor, dar m-am simțit umilit ca fost fotbalist, ca român. S-a văzut urât rău!

- A cui credeți că e vina principală: a lui Cosmin, a jucătorilor? 
- Nu poți să-l scoți doar pe Contra vinovat! Am văzut că a plecat. Sigur că a făcut și el greșeli. Dar mai grav mi s-a părut cum s-au prezentat jucătorii, că nu și-au respectat statutul de profesioniști. Nu mai zic că jucau pentru națională. OK, Contra i-a convocat pe unii care nu joacă la club. Dar chiar așa, să nu ai tu ambiție, atitudine?! Asta nu concep! Credeți că la noi, la Craiova, pe vremea mea, antrenorii făceau tot? Nu! Noi, jucătorii, aveam personalitate, aveam valoare și asta făcea diferența, că noi eram pe teren. Acum n-am mai văzut jucători atât de căzuți psihic. Nu-mi amintesc când am mai văzut partide atât de slabe la națională.

Cămătaru l-a îmbărbătat pe Contra înaintea primului meci din grupă, cu Suedia, în deplasare, 1-2

 - Cine credeți că ar fi cel mai potrivit să vină selecționer? 
- E prea la cald totul, nu m-am gândit. Se va întruni Comisia Tehnică, vom discuta, să vedem care e cea mai bună soluție. Probabil că tot la Hagi, la Petrescu ne vom gândi. Ei au refuzat ultima dată, înainte de Contra. Și Mirel Rădoi e o variantă. Nu știu, sunt prea bulversat.

- Suntem la zero, ce ar trebui să facă noul selecționer în primul rând? 
- Nu e chiar zero, încă putem ajunge la Euro prin barajul din Liga Națiunilor. Iar selecționerul trebuie în primul rând să vorbească cu jucătorii, să vadă care e starea de spirit, dacă mai vor sau nu să joace la națională. Pentru că nu înfrângerile au fost marea problemă, ci că n-am văzut niciun pic de ambiție, de orgoliu. E clar, nu asta e valoarea lor! Amintiți-vă de repriza a doua cu Spania de la București, când ibericii erau de nerecunoscut. De acolo trebuie să pornim.

„Chiar dacă nu joci la club, totuși ești antrenat, nu poți să te prezinți așa. E greu să folosești în astfel de partide jucători care n-au prea fost la națională. Ați văzut cum a fost cu Mogoș" 
Rodion Cămătaru, fost internațional

ROMÂNIA, DOUĂ VARIANTE ÎN LIGA NAȚIUNILOR

  • Dacă România va fi trasă la sorți să joace în play-off-ul Diviziei C, jucăm semifinala cu Scoția (cel mai bine clasată în divizie), în deplasare. Cealaltă semifinală ar fi Norvegia-Serbia (la Oslo).
  • Dacă sorții ne vor trimite în play-off-ul Diviziei A, vom juca semifinala cu Islanda (tot în deplasare), iar în finală am putea întâlni una dintre Ungaria, Bulgaria sau Israel.

VEZI ȘI:

Paradoxul Euro 2020! România nu s-a calificat, dar a aflat adversarele din grupe » Pe cine trebuie să batem ca să ajungem acolo + grupa horror

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.