Nationala

Cosmin Contra le-a vorbit spaniolilor: „V-am înghesuit în tur, dar n-am avut noroc”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 21 noiembrie 2019

Cosmin Contra, proaspăt plecat de la cârma primei reprezentative, a vorbit în presa din Spania despre aventura sa de la naționala României. 

„Am făcut tot ce a depins de mine pentru a califica echipa națională la European. Acum mai rămâne varianta barajului. Am încredere că echipa României va câștiga acest baraj. Totul s-a terminat pentru noi după returul cu Suedia. Am întâlnit un adversar foarte bun, care a făcut un joc incredibil. 

Ne-a arătat cum trebuie să tratezi un meci decisiv la acest nivel. Am trimis în teren mulți tineri la meciul cu Spania, dar n-am știut să gestionăm ce s-a întâmplat după eșecul cu Suedia, așa că ați văzut ce a ieșit. Nu mi-am dorit să terminăm campania în acest mod, dar asta este realitatea”, a declarat Contra, în intervenția sa de la Radio Marca.  

„Nici norocul n-a fost de partea noastră” 

„Guriță” a plecat de la națională după meciurile cu Suedia, 0-2, și Spania, 0-5, însă se declară mulțumit cu munca depusă în funcția de selecționer, pe care a ocupat-o doi ani.  

„Am luat echipa de pe locul 47 în clasamentul FIFA și o las pe poziția 29. Puteam obține câteva rezultate importante în această campanie, dar nici norocul nu a fost de partea noastră. Puteam egala în Suedia, în finalul meciului tur cu Spania am controlat jocul și am înghesuit-o în jumătatea ei. 

Nu am reușit să profităm de ocaziile pe care le-am avut, iar astfel am pierdut puncte. Cu Norvegia am pierdut două puncte în prelungiri. Sunt lucruri care se adună”.  

11%a fost procentajul de puncte bifat de România în fața Spaniei, Suediei și Norvegiei în grupă, am adunat doar două puncte dintr-un maximum posibil de 18

„Jucătorii români din străinătate au probleme” 

Contra crede că prestațiile modeste ale jucătorilor români din campionatele externe au afectat și jocul României. 

„Jucătorii români au probleme la echipele din străinătate. Echipe de nivel mediu. În partida retur cu Spania am trimis în teren opt jucători tineri, dar mi-am asumat acest risc. 

Am vrut să vedem la ce nivel pot evolua acești băieți care au reușit o mare performanță la EURO U21. Diferența dintre competiții e foarte clară”, a mai spus fostul selecționer, conform sursei citate. 

Vezi și: 

SELECȚIONER ROMÂNIA // Cosmin Contra, cel mai MIC din istorie! Niciodată, în peste 50 de ani de campanii, România nu a mai fost atât de jos!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.