Tenis

CUPA DAVIS // Record istoric la Cupa Davis: meci încheiat la 04:04 dimineața!

Articol de Roxana Fleşeru  —  joi, 21 noiembrie 2019

Confruntarea de dublu din întâlnirea SUA-Italia a stabilit o bornă în istoria tenisului mondial. Noul format al Cupei Davis a fost extrem de comentat în această săptămână în care au loc întâlnirile la Madrid. Una dintre problemele jucătorilor fiind orele la care se joacă. Spania, cu Rafael Nadal în echipă, a încheiat marți confruntarea cu Rusia din grupe la ora 02:00. 

„Al treilea meci a început la unu noaptea, iar acest lucru nu este normal. Va fi imposibil să adormim înainte de 3 sau 4 cu toată adrenalina pe care am acumulat-o, iar în următoarea zi avem de jucat din nou", spunea liderul mondial.

Recordul absolut al Cupei Davis a fost stabilit însă joi dimineață. Întâlnirea dintre SUA și Italia s-a încheiat la 04:04, ora Madridului. Jack Sock și Sam Querrey au trecut de perechea italiană Simone Bolelli/Fabio Fognini cu 7-6 (4), 6-7 (2), 6-4, ducând scorul general la 2-1. A fost cea mai înaintată oră la care s-a încheiat o întâlnire de Cupa Davis.

În istoria tenisului este depășită doar de partida dintre Marcos Baghdatis și Lleyton Hewitt desfășurată la Australian Open 2008, în turul al treilea, una care s-a terminat la 4:30, ora locală. "Nu știu cât e ceasul, în ce zi suntem. Băieții s-au descurcat de minune", a spus Mardy Fish, căpitanul americanilor, care nu au reușit să depășească faza grupelor.

Vineri au loc ultimele trei sferturi de finală, după ce joi a fost programat Australia-Canada. Sâmbătă sunt programate semifinalele, iar duminică marea finală. La startul Davis Cup Finals au fost 18 echipe împărțite în șase grupe, cu primele clasate plus cele mai bune locuri 2 avasând în faza eliminatorie. 

2, 4 milioane de dolarieste premiul pentru echipa care va câștiga trofeul

Sferturile de finală din Davis Cup Finals

Joi: Canada - Australia
Vineri: Serbia - Rusia, Marea Britanie - Germania, Spania - Argentina

Vezi și:

VIDEO+FOTO Imagini senzaționale din Argentina: Roger Federer, în lacrimi după gstul lui Diego Maradona 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.