Tenis

Ion Țiriac, veste proastă pentru români: „Halep mi-a zis că nu vrea să joace la Fed Cup” » Motivul Simonei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 22 November 2019

Ion Țiriac (80 de ani) a declarat că Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) nu-și dorește să participe la Fed Cup.

Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup, pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice”, a declarat Ion Țiriac la SportEd Talks.

Decizia Simonei nu miră, totuși. Sportiva noastră a declarat în luna iunie că nu este de acord cu modificarea formatului, fapt care deja s-a întâmplat.

„Iubesc Fed Cup, nu aş modifica ceva. Dacă se va schimba ceva, nu voi mai juca. Îmi place formatul actual. Dacă îl modifică, va fi complicat deoarece Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare. Nu este senzaţie mai puternică decât să joci acasă”
Simona Halep, în luna iunie

FED Cup s-a schimbat radical, astfel că, din 2020, competiția pe echipe a tenisului feminin va avea un nou format, cu o finală de 12 echipe disputată în aprilie, pe zgură, la Budapesta.

„World Cup of Tennis”, Cupa Mondială a Tenisului, se va numi noua schemă de desfășurare, care ia locul Grupei Mondiale I și II. Numărul echipelor participante se mărește de la 8 la 20, iar acestea se vor întrece pentru a deveni campioane. 12 națiuni se vor califica pentru Fed Cup Finals – un turneu programat pentru 14-19 aprilie, la Budapesta, pe zgură.

18.000.000 $e totalul premiilor pentru turneul final, 12 milioane mergând spre jucătoare și 6 spre federațiile naționale

NAȚIUNILE CARE VOR LUA PARTE LA CALIFICĂRI

Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Elveția, Germania, Japonia, Kazahstan, Letonia, Marea Britanie, ROMÂNIA, Rusia, Slovacia, Spania, SUA.

VEZI ȘI:

DAVIS CUP // VIDEO Momente DUREROASE la conferința Serbiei: Djokovic și colegii săi au plâns fără oprire, odată cu retragerea din tenis a lui Janko Tipsarevic

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.