Nationala

EXCLUSIV Răzvan Lucescu transmite un mesaj clar din Japonia: „Tata e cel mai indicat să fie selecționer, e un antrenor învingător”

Articol de Dan Udrea, Cristi Preda (foto)  —  Monday, 25 November 2019

Răzvan Lucescu, proaspăt câștigător al Ligii Campionilor Asiei alături de Al Hilal, a acordat un amplu interviu reporterilor GSP prezenți în Japonia pentru finala câștigată de echipa românului în fața niponilor de la Urawa Red Diamonds, 3-0 la general (1-0 în tur, 2-0 în retur). 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la finala Champions League Asia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii pentru cititorii GSP.

Lucescu, fost selecționer între 2009 și 2011, a vorbit și despre subiectul echipei naționale. Răzvan explică argumentele pe care le are în favoarea numirii părintelui său pe banca primei reprezentative. 

- Domnule Lucescu, v-a marcat perioada de la naţională?
- Atunci, multe dintre rezultate n-au depins de noi, antrenorii. Fiindcă erau diverse situaţii pe care n-ai cum să le gestionezi. Apoi, îţi mai spun ceva: tatăl meu n-a fost fericit ca selecţioner al Turciei! Şi, văzându-l, mi-a întărit ideea că nu-mi doresc să fiu selecţioner

- Apropo de tatăl dumneavoastră, îl vedeţi ca o soluţie pentu echipa naţională a României?
- Da! Cred că ar fi fost cea mai indicată variantă! O uriaşă experienţă, un antrenor învingător, e pe locul 2 all-time ca trofee, după Ferguson. Ar fi fost ultima posibilitate de a antrena România şi de a da la final de carieră ceva fotbalului românesc. Poate că el ar fi zis că nu mai vrea, dar părerea mea asta e: are o experienţă uriaşă, incredibilă, plus că la vârsta lui s-ar impune mai degrabă ca selecţioner.

Mircea Lucescu la echipa națională:

  •  a antrenat-o 5 ani, între 1981 și 1986 
  •  a calificat-o la Euro 1984 
  • a ratat calificarea la Mondialul din 1986 

75 de aniva împlini Mircea Lucescu în vara anului viitor

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA // INTERVIU cu Răzvan Lucescu la câteva ore după ce-a cucerit Liga Campionilor Asiei: „Trăiesc ceva unic, dar să nu vă mire dacă într-o zi mi se pune pata şi anunţ că renunţ la fotbal”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.