Liga 1

DINAMO // Îi are pe ”câini” pe conștiință! Roș-albii îi vor rezilia contractul lui Linas Klimavicius

Articol de Eduard Apostol  —  marţi, 26 noiembrie 2019

Roș-albii îi vor rezilia contractul lui Linas Klimavicius, 30 de ani, care a avut mai mereu prestații defectuoase în Ștefan cel Mare. Ultima, cu Clinceni (2-2), i-a semnat sentința.

Moș Crăciun vine cu actele de divorț între Dinamo și Linas Klimavicius. Lituanianul și-a semnat sentința în ultima rundă, 2-2 cu Academica Clinceni, unde a reapărut în formula de start doar pentru că Puljici a fost suspendat din cauza cumulului de cartonașe. Nu mai contează că e internațional al țării sale, are bagajele făcute și va pleca în pauza competițională. Stoperul a fost adus în mandatul lui Rednic la finalul lunii ianuarie, dar are mai multe meciuri, importante, pe conștiință.

S-ar putea să fie al doilea play-out la care are partea lui substanțială de contribuție. Klimavicius are conștiința încărcată la câteva partide ale "câinilor" din 2019:

- Cu FC Botoșani (1-2) a jucat foarte slab, fiind notat cu 4 în GSP; Fabbrini, pe atunci la moldoveni, a înscris golul victoriei, din fața lui, gol ce-a făcut ca Dinamo să iasă din lupta pentru play-off în sezonul precedent.
- Cu Viitorul (0-5), în prima etapă a acestei ediții, a luat 2 în Gazetă, fiind făcut KO de către adversari; a avut scuza că toată echipa a fost praf.
- Cu Craiova (0-2), în runda a doua, a "urcat" iar până la 4, dar tot debusolat a fost.
- Cu Chindia (2-3), la primul meci al lui Uhrin, a provocat un penalty ce s-a dovedit decisiv și a fost notat cu 2 în Gazetă; cehul l-a luat la ochi și l-a trecut pe bancă atunci când a apărut Puljici în peisaj.
- Cu Astra (2-3) a primit 4, a "contribuit" la victoria giurgiuvenilor, fiind îngenuncheat de Budescu.
- Cu Clinceniul (2-2) a făcut un penalty, a primit 4 în GSP.

27de meciuri a jucat Klimavicius pentru Dinamo, marcând de două ori

3fotbaliști au mai rămas în lotul lărgit al roș-albilor din "era Mircea Rednic", Montini, Klimavicius și N'Diaye, care doar se antrenează cu echipa

"Lemn" și la națională

Lituanianul are 7 selecții la naționala țării sale în 2019, din totalul de 24. Nici pentru ai lui nu a impresionat, cu el integralist Lituania a pierdut până și cu Luxemburg (1-2). Cu el pe gazon, ex-sovieticii au învins doar într-un amical, pe Noua Zeelandă (1-0). A mai strâns două remize, cu Azerbaidjan și cu Luxemburg, în rest eșecuri cu Ucraina și cu Serbia (două).

VEZI ȘI: 

CLINCENI - DINAMO 2-2 // NOTE GSP: „Câinii”, înecați în balta play-out-ului: 8 jucători au fost penibili la Clinceni 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.