Diverse

VIDEO Ivan Patzaichin, decorat de Klaus Iohannis în ziua în care a împlinit 70 de ani » Iohannis: „Am discutat cu noul Guvern să mă implic în sportul românesc”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 26 noiembrie 2019

Klaus Iohannis, 60 de ani, președintele reales al României, l-a decoarat în cursul zilei pe Ivan Patzaichin, legendarul sportiv român care astăzi a împlinit 70 de ani. 

Patzaichin a primit din partea lui Iohannis Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler pentru întreaga activitate sportivă. 

Iohannis vrea să se implice mai mult în sport

Președintele a declarat că intenționează să acorde o atenție mai mare sportului autohton: „E clar că noi am greșit, am de gând să mă implic mai mult”, a spus Iohannis.

„Am de gând să mă implic în organizarea sportului românesc, acest lucru l-am discutat de la bun început cu noul Guvern. Este clar că noi am greşit în gestionarea sportului românesc, este nevoie de promovarea sportului în masă, în şcoli şi a sportului de performanţă, dar într-un fel modern.

Cred că felul în care lucrează federaţiile şi ministerul cu federaţiile trebuie schimbat. Noi funcţionăm după un model anacronic care nu mai poate funcţiona”, a spus Iohannis. 

La rândul său, Patzaichin i-a oferit primului om din stat un cadou personalizat, mai exact o pagaie. 

Vezi și: 

GALERIE FOTO Mila 70: Ivan Patzaichin împlinește azi 70 de ani » Povestea cu pagaia ruptă, cum a început toate competițiile cu un rateu și o carieră sportivă de predat în școli

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.