Handbal

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Am pierdut ultimul amical înaintea debutului la Mondialul de handbal! Concluziile lui Dan Udrea: "Cât am jucat cu titularele am arătat de Mondiale!"

Articol de Dan Udrea, Cristi Preda (foto)  —  Tuesday, 26 November 2019

În amicalul de astăzi cu Olanda, România a fost solidă în prima repriză, în care a folosit titularele şi şi-a dominat adversara, după care Ryde a introdus şi rezervele şi a cedat categoric

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii
  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Cu 4 zile înainte de startul Campionatului Mondial, naţionala României a disputat ultimul meci amical. Adversara a fost Olanda şi s-a reeditat finala mică a Europeanului de acum un an. Partida s-a jucat în Aqua Dome, o sală din Kumamoto, locaţie care va găzdui meciuri la acest turneu final.

Rezultatul final a fost dezamăgitor pentru "tricolore". România a pierdut 32-23, însă prima repriză e cea care dă speranţe în perspectiva meciurilor oficiale. Ryde a folosit echipa standard, în afara lui Dedu, şi în primele 30 de minute a practicat un handbal de foarte bun nivel.

România nu doar că a condus pe întreaga durată a primei reprize, dar a reuşit să şi pună 3-4 goluri faţă de Olanda, care a trimis şi ea în teren tot ce are mai bun în lot. A fost 16-15, după care tehnicianul suedez a dorit să le ofere minute şi să le vadă la lucru şi pe restul jucătoarelor. Cu rezervele în teren, România n-a mai făcut faţă şi a cedat total.

Olanda s-a desprins pe final chiar şi la 10 goluri, iar avansul final a fost de 9, scor 32-23.

"Prima repriză am fost foarte bine. Am avut un plan de joc, l-am respectat, ne-a ieşit ce am pregătit în faţa unei echipe foarte bune"
Tomas Ryde

Gheaţă multă pentru genunchiul lui Neagu

Neagu a fost folosită în prima repriză, după care a fost menajată. Cum a procedat la fiecare joc disputat după ce a revenit în urma accidentării grave de anul trecut, şi acum a recurs la aceeaşi metodă, o pungă imensă cu gheaţă aplicată zeci de minute pe genunchiul operat. După ce a renunţat la gheaţă, a continuat să-şi maseze singură genunchiul. În decembrie 2018, Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate şi s-a operat în ianuarie, iar primul joc după recuperare a avut loc abia la finalul lunii octombrie. 

"În partea a doua am schimbat, am vrut să văd toate jucătoarele şi s-a creat o confuzie în joc, care ne-a costat, dar nu scorul mă interesa astăzi"
Tomas Ryde

CM Handbal - Japonia // Kumamoto, orașul de 650.000 de locuitori în care se desfășoară turneul final 

Dedu a stat în tribună

Portarul Denisa Dedu n-a evoluat în amicalul de astăzi. Ea a luat loc în tribună şi a urmărit meciul de acolo. A fost menajată de Ryde, după ce a acuzat uşoare probleme medicale, însă va fi recuperată 100% pentru debutul de la acest Mondial, care se va produce sâmbătă, cu Spania, de la ora 11:00.

Rigoarea japoneză şochează

Imediat după ce meciul de astăzi s-a terminat, jucătoarele României au rămas pe parchet pentru a face o şedinţă de stretching. În acelaşi timp, pe parchetul sălii şi-au făcut apariţia mai mulţi angajaţi ai sălii, care cu ajutorul unor prosoape şi al unei soluţii pe care o pulverizau ştergeau cu un prosop, stând în genunchi, fiecare centimetru de teren. În plus, adunau cu mâna toate impurităţile prezente pe parchet. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.