Handbal

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // O ţară care impresionează prin disciplină și organizare: „Te întrebi de câte secole e nevoie pentru ca şi în România să fie la fel”

Articol de Dan Udrea, Cristi Preda (foto)  —  miercuri, 27 noiembrie 2019

Suntem în Kumamoto! O altă lume! Cea a bunului simţ. Oraşul în care se va disputa Mondialul de handbal e plin de viaţă, de oameni cumsecade şi de o civilizaţie de care suntem atât de departe

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii
  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Calmul, organizarea, disciplina şi meticulozitatea japonezilor aproape că te scot din minţi. Salută respectuos şi sunt atât de amabili încât te întrebi de câte secole e nevoie pentru ca şi în România să fie la fel.

Ne liniştim repede când aflăm că în Japonia, din clasa întâi şi până într-a 6-a, se predă materia "Drumul spre bunul simţ", în care copiii învaţă cum să se comporte civilizat şi care sunt manierele de bun-simţ. Nimeni nu rămâne repetent până în clasa a 7-a, fiindcă aici principalul scop e să fii civilizat şi manierat! De fapt, ceea ce trebuie să aibă o naţiune puternică.

5,5 milioanede tonomate existau în Japonia la finalul anului 2018

Aşa ne-a întâmpinat Japonia. O ţară care pare pentru noi la capătul lumii, dar la cât de dezvoltată şi civilizată e, este, de fapt, începutul corect al lumii!

Japonezii sunt gazde primitoare, dar nu te înţelegi cu ei. Nici măcar recepţionerii hotelului nu ştiu engleză, însă şi ei, ca şi cei de pe stradă, restaurant sau de la diverse ghişee, nu renunţă să încerce să te ajute. Pe limba lor, prin semne, sunt dispuşi chiar să te ducă personal într-un loc anume, numai să te simţi bine în ţara lor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.